Diari La Veu del País Valencià
Es constitueix Guanyem-València per a acabar amb 25 anys del PP
Enric Llopis / València

Els participants en l’assemblea també van decidir, per indubtable majoria, la formació de grups de treball que funcionaran de manera oberta i assembleària; en concret, una comissió encarregada de preparar la segona assemblea de Guanyem-València (que se celebrarà el pròxim 28 d’octubre) i les línies bàsiques amb les quals començar a debatre un programa. Una segona comissió -de comunicació i agitació-, que treballarà en el disseny d’una pàgina web i la difusió de la plataforma en les xarxes socials, així com la recollida de signatures en els barris de la ciutat (el repte immediat s’ha fixat en les 10.000 rúbriques). I, amb un termini una mica més llarg, començarà a treballar la tercera comissió, amb vista a plantejar metodologies que permeten discutir sobre una candidatura unitària. En aquest punt, no obstant açò, s’ha insistit que la qüestió essencial és el programa.

Finalitzada l’assemblea, i després de convocar les comissions de treball, el grup promotor de Guanyem ha anunciat la seua dissolució, de manera que totes les decisions seran adoptades per l’assemblea. En la taula promotora figuraven, de manera paritària, persones de diferents edats i activistes dels moviments socials, encara que en tot moment es va insistir que participaven a títol individual (no com a representants de les diferents organitzacions). Després de la intervenció d’alguns membres del grup promotor, van prendre la paraula els assistents, que van insistir en tres punts: la necessitat d’impulsar comissions de treball que acceleren el procés; dotar-se d’un programa; i assentar com a prioritat la lluita en el carrer. Tampoc van faltar algunes veus crítiques, que van assenyalar la necessitat de desmarcar-se dels partits polítics.

En un manifest repartit prèviament: “Per una candidatura municipal alternativa veïnal i social Per Guanyar València!”, s’assenyala la importància de l’actual conjuntura: “ara i ací és possible acabar amb la dictadura municipal que governa la ciutat”. A més, “en la ciutat de València quasi 25 anys d’un Ajuntament en mans de la dreta han fet de la ciutat un bon negoci per a algunes empreses i una acollidora ciutat per a la corrupció, però d’esquena als barris i als veïns (…). S’ha consolidat en aquest temps un projecte neoliberal i post-franquista de gestió urbana amb enormes costos socials, en el qual han coincidit en més d’una ocasió els grups municipals de populars i socialistes”.

“No estem ací per a fer filosofia, sinó política”; “sense por ho anem a canviar tot, ací estan els ensenyaments del 15-M”; “més que grups de treball, cal incorporar ja les propostes de les plataformes que treballen en cada àmbit: habitatge, sanitat, educació, etcètera”; “fa falta generositat i deixar de costat l’interès personal”; “hem de fixar-nos metes històriques, que poden compartir-se amb altres pobles d’Europa”. “la necessitat d’organització”; “hem d’aconseguir la renda bàsica”; “els aturats necessitem treball i menjar, no podem esperar a les pròximes eleccions”. Reclams -energia política acumulada- que s’intentaran canalitzar cap a “un ajuntament al servei de la ciutadania i dels barris”. “Som moltes les persones que pensem que aquest hauria de ser el camí”, remata el manifest de Guanyem-València.

Aquesta informació ha sigut publicada en Rebelión. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa