Diari La Veu del País Valencià
V Festa Estellés de la Marina Baixa

RedactaVeu / La Vila Joiosa

El passat dissabte dia 20 es va celebrar a l’atri del Teatre-Auditori de La Vila Joiosa la V Festa Estellés de la Marina Baixa, organitzada per l’Associació Cultural l’Olivera Grossa i el col•lectiu local de la coalició Compromís.

La Festa va suposar una trobada de simpatitzants del poeta, i per extensió, de la llengua de què feia ús. Els actes van arrencar a les 20:30h amb un sopar de cabasset. Més d’un centenar de comensals van omplir les taules que per a tal efecte l’organització havia proporcionat.

El festival poètic es va estructurar en una secció dedicada a la lectura de poemes d’altres autors o de poemes dels mateixos participants, on va destacar la lectura feta per Joan Carles Ortega; una altra dedicada als poemes de l’autor de Llibre de meravelles, que va comptar amb la col•laboració de l’actriu vilera Pepa López.

Entremesclats es va poder escoltar el saxo de Nacho Solana, amb una “fantàstica versió del cant dels ocells”, segons els organitzadors, i les cançons dels germans Paco i Gaspar López, integrants del grup Santgatxo, que en acústic van interpretar alguns dels seus temes més coneguts.
El valencià, sense mitjans de comunicació

La segona part de la Festa va tindre com a protagonistes el jove grup Estrall, que va presentar el seu disc Recordem el present.

Francesc Signes, president de l’Olivera Grossa, es va referir en la presentació de la Festa al fet que el valencià s’havia quedat sense mitjans de comunicació i va fer una crida al compromís i a l’activisme.

Comparteix

Icona de pantalla completa