Diari La Veu del País Valencià
Trobada ‘Els arxius audiovisuals de RTVV i RTVE, un tresor que cal preservar’
RedactaVeu / València

ACICOM ha organitzat aquesta trobada en el marc de les ‘Jornades del Patrimoni Valencià’ impulsades per l’Associació Tirant Lo Blanc, al caliu de les Jornades Europees del Patrimoni impulsades pel Consell d’Europa des de 1991; posant així en valor el ric tresor patrimonial valencià.

L’acte tindrà lloc el dijous, dia 25 de setembre a les 19h a la Casa de Cultura de l’Ajuntament de Burjassot, un territori molt significatiu per a la RTVV.

Intervindran:

– Vicent Mifsud, Periodista, President Comitè d’Empresa de RTVV.

– Concha Soler, Documentalista de RTVV i membre del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes.

– Luis Lizaran, President ATRAU (Associació Treballadors de l’Audiovisual) i membre del Comitè d’Empresa de RTVV.

– Ricardo Macián, Director de documentals i President d’APREMIA (Associació Per a la Recuperació de la Memòria Internacional Audiovisual) http://apremia.org/

– Jose Ignacio Pastor, President ACICOM.

– Olga Camps, Regidora, Presidenta Institut Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Burjassot.

Els arxius audiovisuals i el seu valor patrimonial compartiran protagonisme amb altres vessants del patrimoni valencià com ara la cançó popular de Pep Botifarra amb la banda d’Agullent a Carrícola (La Vall d’Albaida), les visites a l’arquitectura de pedra seca a Vilafranca (Els Ports) i a les oliveres mil·lenàries de Xert (Baix Maestrat), la passejada per la història de Sagunt (Camp de Morvedre) o diversos recorreguts per la història a la Ciutat de València incloent activitats especialment orientades per al públic infantil.

Des de fa temps, ACICOM colze amb colze amb el COBDCV (Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes) s’impulsa la declaració de BIC dels citats arxius.

Hem presentat la documentació corresponent, d’acord amb la legislació de protecció del Patrimoni, incloent els informes perceptius de les entitats reconegudes, que han sigut positius, com ara el Consell Valencià de Cultura i la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles.

La Generalitat ha fet cas omís fins ara i actualment tenim presentada una queixa davant la Sindicatura de Greuges. Nombroses entitats, institucions, grups polítics han demanat la protecció i posada a disposició de la ciutadania d’aquest tresor valencià.

Esdeveiment en facebook: https://www.facebook.com/events/1546652248883595

Comparteix

Icona de pantalla completa