Diari La Veu del País Valencià
UGT denúncia l’ocultació de ‘sobrecostos’ de Vaersa
RedactaVeu / País Valencià

El portaveu d’Infraestructures del PSPV ha demanat la compareixença urgent de Bonig perquè explique “les condicions en la qual es volia fer la subhasta a la carta de les muntanyes públiques valencianes i done la cara davant l’ocultació de ‘sobrecostos’ de Vaersa que ha denunciat UGT a la Fiscalia”

El portaveu d’Infraestructures i Medi ambient del PSPV en Els Corts, Francesc Signes, ha exigit hui al president de la Generalitat, Alberto Fabra, que “actue immediatament davant el devessall de possibles irregularitats que s’estan cometent en la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient que dirigeix Isabel Bonig”. D’aquesta manera, el diputat socialista ha advertit que “durant aquests mesos s’estan produint fets tèrbols que ens fan sospitar sobre possibles irregularitats en la gestió d’aquesta conselleria i en l’empresa pública Vaersa”.

Així, ha recordat que UGT va demanar a la Fiscalia que investigara dos casos relacionats amb els ‘sobrecostos’ que pel que sembla ha amagat Vaersa en algunes obres. D’una banda, l’encàrrec de gestió que la conselleria va sol·licitar a l’empresa pública per valor de 54.400 euros i que se li va adjudicar al fill d’un alt càrrec de Medi Ambient i, d’altra banda, l’assistència tècnica per a regadius en la qual s’haurien produït uns ‘sobrecostos’ de 30.000 euros que, segons UGT, van ser desviats a una altra obra per a amagar-los.

A més, també s’han d’afegir els intents de la Conselleria de subhastar les muntanyes públiques valencianes i la següent paralització de l’operació. Una mesura que genera molts “dubtes i sospites”, ja que, segons ha denunciat Signes, “sembla que aquesta subhasta es pretenia fer a la carta perquè la taxació s’ha realitzat a la baixa, mentre que el plec i les condicions per a accedir a la compra estan tan restringides que solament poden accedir uns pocs empresaris de la fusta i, per tant, no permeten la lliure concurrència”.

Comparteix

Icona de pantalla completa