Diari La Veu del País Valencià
Destituïda la consellera d’Educació balear per l’anul·lació del TIL
Agències / Palma.

La consellera d’Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, deixarà el seu càrrec, i serà substituïda per la consellera d’Administracions Públiques i actual portaveu de l’Executiu balear, Núria Riera, després d’haver sigut anul·lat el decret que regula el Tractament Integral de Llengües (TIL) per part del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB).

El president balear, José Ramón Bauzà, ha subratllat que “òbviament” la nova consellera d’Educació, que prendrà possessió del càrrec a les cinc de la vesprada, seguirà amb el mateix projecte educatiu del seu govern, que passa per l’aplicació del TIL. Bauzá ha destacat que el decret que s’anul·la es fa per “qüestions formals” i ha dit que la sentència “no qüestiona” el model del trilingüisme. “Són qüestions formals molt discutibles, que respectem però no compartim”, ha afegit.

Bauzá ha volgut deixar clar que la decisió de fer canvis al govern ha estat seua i que així ho va comunicar als consellers afectats aquest dijous. “Crec que era necessari canviar la dinàmica de la conselleria amb la intenció de millorar”, ha comentat Bauzá.

El cap de l’Executiu balear també ha justificat l’aplicació del TIL per la dependència del turisme que tenen les Illes Balears i la utilitat que pot tenir l’anglès per ocupar uns llocs de treball en el sector, que sinó seran per, ha dit, “nens d’altres comunitats o d’altres països”. En aquest sentit, ha comentat que és el model que va defensar abans d’entrar al Govern i que ha continuar defensant ja dins de l’Executiu.

Els presidents del Governs de Múrcia, País Valencià i les Balears, durant una trobada el passat mes de febrer.

“Considerem que és el millor decret no només per al present sinó per al futur”, ha insistit Bauzá, que, tot i no compartir-lo, ha assegurat respectar “al màxim” el model d’immersió en català.

Per últim, indicar que el canvi de titular a la conselleria d’Educació comportarà l’entrada de José Manuel Lafuente com a nou conseller d’Administracions Públiques.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa