Diari La Veu del País Valencià
Naix el grup musical il·licità ‘Saranda i Sevaïl’

RedactaVeu / Elx

El concert de Música Folk a càrrec del grup il•licità ‘Saranda i Sevaïl’ tindrà lloc el dimarts, 7 d’octubre a les 21:00 hores al Casal Jaume I d’Elx dins dels actes del Correllengua-Elx.

El repertori d’aquest grup està format majoritàriament per composicions pròpies de Daniel Andreu Beneit, salvant alguns homenatges a les mestresses Maria del Mar Bonet i Eleftheria Arvanitaki.

Les sonoritats del grup, tant en música com en temàtica, estan enclavades dins de les Músiques del Mediterrani.

ACPV- Casal Jaume I d’Elx ha expressat, mitjançant un comunicat fet públic aquest divendres, la seua satisfacció perquè el grup Saranda i Sevaïl haja triat la seua seu per fer la seua primera presentació oficial, al temps que dóna la benvinguda al seu naixement.

A més, des del Casal demanen a les entitats i ciutadans que donen suport a aquest nou grup i seu treball “per atrevir-se a eixir al carrer per expressar amb la música les seues emocions i sentiments”.

Segons l’esmentada nota de premsa, “entre tots hem aconseguit normalitzar i crear una escena musical en català que cada dia guanya en seguidors i en qualitat, tenim la sort que el nostre país s’ha nodrit de talent i imaginació”.

Una escena creativa ‘que ja voldrien molts’

ACP-Casal Jaume I d’Elx considera que “tenim una escena creativa en aquests moments que ja els agradaria en molts països, tenim estils i grups per a tots els gustos i és obvi que la qualitat en les propostes només ha fet que anar endavant malgrat les traves”.

“Hem triat com a nom del grup la saranda i el sevaïl, cistelles tradicionals amb què s’arrepleguen els dàtils als horts il•licitans. Aquestos senzills elements, per a nosaltres són com metàfores de l’esperit d’Elx, el Palmerar”, apunten les mateixes fonts respecte a la nomenclatura del grup. La sabata va portar prosperitat a la ciutat, però Elx, sense el palmerar seria una ciutat abocada a la decadència. “Per això hem de demanar als governants que afalaguen el Palmerar com si fóra un fill”.

La Naueta, part de Tabarca on transcurreix l’acció de la cançó “Tabarca”.

Saranda i Sevaïl està format per Patricia Brotons (Elx) a la veu; Josep Andreu Martínez (Elx) al violí i Daniel Andreu Beneit (Petrer) a la guitarra i direcció musical. La formació de directe està completada pels músics Cristóbal Rentero (Alcàsser) al llaüt, bandúrria, dolçaina, cumbus, percussió; Juan Pertusa (Elx) al contrabaix; Alex Garcia (Alacant) a la bateria i Ivan Mitov (Bulgària) a l’acordió, piano, guitarra.

Comparteix

Icona de pantalla completa