Suport al Congrés d’Educació Josep Lluís Bausset a l'Alcúdia

Un total de 400 inscrits, la gran majoria docents, encara que també membres de les AMPA, estudiants i pares interessats en l'educació, assisteixen al VII Congrés d’Educació Josep Lluís Bausset de l’Alcúdia
26 setembre 2014 01:00h

RedactaVeu / L’Alcúdia

Ahir dijous passat va tindre lloc la jornada inaugural del VII Congrés d’Educació Josep Lluís Bausset que se celebra en l’Alcúdia.

L’alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, el president de la comissió organitzadora del Congrés, Íñigo Benitez i el Vicerector de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, donaren la benvinguda als assistents, al temps que deixaren patent que el Congrés està a hores d’ara totalment consolidat i és un referent de la reflexió entorn dels reptes de la professió docent.

A més, el president de la comissió Organitzadora va voler trencar una llança perla gestió en educació de l’Ajuntament de l’Alcúdia: “Una política educativa diferent és possible- va afirmar Benítez-. A l’Alcúdia tots els alumnes de primària tenen enguany els llibres gratuïts, si les institucions tenen voluntat, poden canviar la manera de fer les coses”.
 

Aquesta primera jornada la va impartir el catedràtic de sociologia de la UCM,Julio Carabaña, que en la ponència que duia per títol 'Mesura PISA el que s’ha d’ensenyar a les escoles'  va deixar clar que PISA “no serveix per avaluar alumnes, ni professors, ni escoles ni nivells d’ensenyament”.

Seguidament, la presidenta de l’Associació Pedagógica “Francesco Tonucci”,va conquerir completament l’audiència tant en el fons com en la forma, ja quees tracta d’una magnífica comunicadora. De segur que la seua ponència 'Líquidi de colors: educar en el segle XXI', serà una de les més visitades a la televisió local per internet lalcudiatv.es.

La vesprada de divendres estan previstes dues ponències més: 'Educació Emocional: d’una realitat líquida a una fonamentació sòlida', del catedràtic d’orientació sociopedagògica Rafael Bisquerra i 'El currículum escolar per a educar una ciutadania democràtica, crítica i capacitada', del catedràtic de Didàctica i Organització Escolar de la Universitat de La Coruña, Jurjo Torres.
 
Hermosilla, Martínez i Benítez. 

Com ja és costum al Congrés d’Educació, també hi ha una activitat lúdica a la qual tenen accés els inscrits.  Enguany es tracta de l’obra de teatre de la companyia La Pavana '1 hora i ½ de retard', a les 10:30 de la nit en la mateixa Casa de la Cultura.

Durant aquest Congrés, el més crític fins ara amb les institucions educatives estatals i autonòmiques dels celebrats, dissabte de matí el Vicerrector deCultura i Igualtat de la Universitat de València Antonio Ariño oferirà la ponència Desigualtats i educació  i, ja per acabar aquesta edició, la ponència 'La LOMQEno és la reforma que necessitem per a millorar l’educació', del catedràtic de Didàctica i Organització Escolar de la Universitat de Múrcia , Juan Manuel Escudero.

next