Diari La Veu del País Valencià
‘Ara és l’hora d’escoltar tothom’, l’enquesta de l’ANC i Òmnium
Des d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, promotors de la campanya “Ara és l’hora“, estan intensificant aquestes setmanes la seua activitat a favor del sí-sí. L’objectiu és aconseguir 100.000 voluntaris per arribar a totes les llars del país i poder parlar i escoltar tothom.

Els voluntaris que se sumen a aquesta iniciativa visitaran les llars que se’ls assignarà i hauran de passar un breu qüestionari per conèixer com hauria de ser un nou estat català. L’enquesta consta de sis preguntes i les respostes i opinions recollides seran després traslladades als representants polítics. De moment, la campanya compta amb més de 27.000 voluntaris.

Les sis preguntes són les següents (per a cada pregunta s’ofereixen tres possibles respostes):

1- Si Catalunya fos un estat tindria entre 8.000 i 16.000 milions d’euros més. Com pensa que s’haurien de gastar?

2- Si fem un país nou estarà a les nostres mans decidir com han de ser els serveis públics. Què pensa que és més prioritari?

3- Fer un país nou ens permetria partir de zero i renovar la democràcia. Què li sembla més prioritari?

4- Catalunya forma part de la UE des del 1986 i paga més del que rep. Si és un estat independent, compleix tots els criteris per continuar sent membre de la UE. Què li sembla més important de la relació Catalunya-Europa?

5- Els principals partits que impulsen la consulta reclamen que al país nou el castellà siga oficial, a més del català. Què n’opina?

6- I una última pregunta. Anirà a votar el dia 9 de novembre?

Els voluntaris dedicaran una vesprada, d’ara fins el 9N, per passar aquesta enquesta a diferents llars i, segons els impulsors, “garantir així l’èxit del sí a les urnes”.

Notícia publicada en Racó Català.

Comparteix

Icona de pantalla completa