Diari La Veu del País Valencià
Concentracions al PV contra la prohibició del referèndum del 9N

RedactaVeu / València.

Després de l’anàlisi realitzat dels dictamens sol•licitats pel Govern espanyol al Consejo de Estado, el govern de Mariano Rajoy ha formalitzat davant el Tribunal Constitucional espanyol els recursos d’inconstitucionalitat contra la Llei de Consultes aprovada pel Parlament de Catalunya i contra el Decret de la convocatòria de la consulta del 9 de Novembre signada el passat dissabte pel president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas.

És per això que la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, juntament amb altres organitzacions i entitats, ha convocat a la ciutadania a la concentració davant de la delegació del govern d’Espanya a València, avui dimarts al C/ Colom 60, a les 19:00 h.

Així mateix, la convocatòria s’ha fet extensible a la resta de ciutats del País Valencià amb Subdelegació del Govern espanyol.

El poble de Catalunya decidirà el seu futur, perquè així li ho fa saber al món des de fa anys.

La gent és al carrer reivindicant el seu dret a decidir cada dia i, quan ha fet falta, ha protagonitzat les manifestacions més multitudinàries de la història d’Europa i s’ha enllaçat les mans de punta a punta del país.

Un recurs ‘cantat’

El govern espanyol va anunciar que posaria en marxa tots els mecanismes dels quals disposa per prohibir l’exercici del vot. La Plataforma pel Dret a decidir del País Valencià ja va anunciar que en el moment que es publicara el decret de convocatòria de la consulta del 9 de Novembre, segons la Llei de Consultes aprovada pel Parlament de Catalunya, presentaria un recurs davant el seu Tribunal Constitucional i “tenien molt clar que se suspendria l’aplicació del decret”.

“Estarem al costat de totes les persones que volen votar, que volen decidir, i que es concentraran a la mateixa hora davant dels seus ajuntaments”.

Concentració a Castelló

Paral·lelament, una hora més tard -a les 20 hores- a la ciutat de Castelló EIP ha convocat per a aquest dimarts altra concentració en solidaritat amb Catalunya. La concentració se celebrarà a la plaça Major convocada per l’Esquerra Independentista de la Plana amb el suport d’ACPV- Delegació de Castelló, Compromís Castelló, EUPV Grau, ERPV Castelló i Intersindical Valenciana

Comparteix

Icona de pantalla completa