Diari La Veu del País Valencià
EU: ‘La imputació de Camps i Barberà en Nóos respon a una lògica inapel·lable’
RedactaVeu / València.

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida en les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, ha declarat hui, ‘la imputació de Rita Barberà i Francisco Camps en el cas Nóos ha d’arribar perquè respon a una lògica inapel·lable, ja que al llarg de la instrucció ha quedat ben clar que ells han sigut els padrins polítics d’Iñaki Urdangarin i de Diego Torres i dels seus negocis amb diners públics al País Valencià’.

Per això, ‘advoquem per deixar treballar el jutge i el fiscal però rebutgem rotundament les maniobres de la Fiscalia General de l’Estat que, a través de filtracions anònimes i interessades, ha intentat beneficiar políticament a aquells que finalment hauran de rendir comptes davant la justícia’, ha afegit Blanco.

El grup parlamentari d’IU en el Congrés va registrar ahir una sol·licitud de compareixença del Fiscal General de l’Estat perquè done explicacions sobre les filtracions interessades a l’agència EFE segons les quals ni Cristina de Borbón ni Barberà i Camps serien imputats en la causa.

Segons ha explicat el portaveu adjunt d’EUPV, ‘en tot cas serà el jutge qui decidisca la imputació basant-se en les proves existents. Resulta cridaner que es diga que Cristina de Borbón, Camps o Rita Barberà no seran imputats quan el jutge roman a l’espera de més documentació i, singularment, del llibre de visites de La Zarzuela’. Blanco sospita que des de la Fiscalia General de l’Estat s’està intentant bombardejar la feina dels fiscals anticorrupció de Palma per a intentar salvar la monarquia i, de pas, als padrins valencians d’Urdangarin, la qual cosa seria ‘una intromissió intolerable’, assenyala el diputat i portaveu adjunt de la formació d’esquerres en les Corts Valencianes.

Comparteix

Icona de pantalla completa