Diari La Veu del País Valencià
Rajoy castiga els valencians amb els pressupostos del 2015

RedactaVeu / València.

L’assignació a la ciutat de València del Projecte dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per al 2015 ha tornat a ser insignificant. Des de Compromís han destacat que les transferències i inversions dels ministeris de foment i cultura, que són el més significatius per als grans ajuntaments, han tornat a estar molt per baix de la mitjana estatal i revelen una discriminació del Govern de Rajoy contra València respecte altres capitals, com poden ser Madrid i Sevilla, també governades pel Partit Popular.
Pel que fa al Ministeri de Foment, des de Compromís han destacat la paralització dels projectes del soterrament de les vies del tren paral·leles del carrer Sant Vicent i del soterrament de les vies del tren al seu pas per l’avinguda de França i l’Albereda, el que impossibilita el desenvolupament dels projectes del parc central i del PAI del Grau, ja anunciats fa dècades per Rita Barberà.

La xarxa de rodalies de la ciutat de València no rebrà un euro al 2015 enfornt dels 1,8 milions d’euros de Barcelona o els 400.000 euros de Sevilla. La ciutat de València torna a quedar fora de les subvencions al transport metropolità, contra els 128 milions d’euros que rebrà Madrid en 2015, els 99 milions de Barcelona i els 25 milions de les Illes Canàries.

Per altre costat el Palau de les Arts rebrà al 2015 423.000 euros del Ministeri de Cultura, la mateixa xifra que al 2014, mentre que la Maestranza de Sevilla rebrà 1,62 milions d’euros, amb un increment de 200.000 euros respecte al 2014, el Liceu de Barcelona 7,75 milions, amb un increment d’un milió d’euros respecte a 2014 i el Teatro Real de Madrid 8,78 milions d’euros.

Consol Castillo

Els museus de la ciutat: l’IVAM només rebrà del Ministeri de Cultura 156.000 euros al 2015, enfront dels 1,93 milions de l’MNAC de Barcelona o els 5,34 del Thyssen Bornemisza de Madrid. En quant a les obres d’ampliació el Museu Sant Pius Vè rebrà al 2015 2,2 milions d’euros, enfront dels 4 milions del 2014 i el Museu del Taulell Gonzalez Martí només rebrà 300.000 euros al 2015, del total de 11 milions pressupostats per al conjunt de l’ampliació

Consol Castillo, regidora de Compromís ha declarat: “Aquestos pressupostos demostren que Rita Barberà no pinta res a Madrid i que per altre costat Mariano Rajoy dóna per perduda electoralment la ciutat de València i la Generalitat per al Partit Popular. Els valencians hem de dir prou i exigir davant del Govern de l’Estat les inversions que ens pertoquen. Quan la setmana passada els diputats valencians del PP votaren contra una assignació digna per al Palau de les Arts, ja podíem imaginar-nos el que anava passar amb els pressupostos.

Comparteix

Icona de pantalla completa