Diari La Veu del País Valencià
En Caixa Popular ‘Un Dia de Salari’ canvia vides
RedactaVeu / València

Bases Completes

Els diners recaptats es destinen a diferents Associacions, Organitzacions no Governamentals, o qualsevol una altra fórmula associativa legalment constituïda, sense ànim de lucre, amb l’objectiu de finançar aquells projectes de cooperació al desenvolupament, preferiblement amb fórmula cooperativa, que estiguen relacionats amb la infància, la igualtat de gènere, l’autosuficiència alimentària, el medi ambient, etc.

El mateix Grup de Cooperació de Caixa Popular, seguint els criteris establits de priorització de projectes, selecciona les iniciatives que considera més adequades per a afavorir la cooperació al desenvolupament. Així, els projectes seleccionats per a la campanya Un Dia de Salari 2013/2014 han sigut els següents:

Implementació de la Cooperativa de treball associat de joves dones de la població de Mboro Sud Mer”, en Mboro Sud Mer (Senegal), presentat per l’Associació per a la Cooperació entre Comunitats (ACOEC). En aquest projecte s’engegarà una cooperativa de treball associat formada per 25 dones del poblat de Mboro Sud Mer (Senegal) a través de la formació i el suport logístic.

Desenvolupament socioeducatiu en Casamance: guarderia i camp de cultiu”, en Casamance (Senegal), presentat per Associació GUP. Aquesta iniciativa donarà suport logístic a dos projectes ja instaurats: la guarderia “Antonio Gaudí” en la qual tenen cabuda 80 xiquets d’entre dos i sis anys, i un camp de cultiu treballat per les mares dels xiquets de la guarderia, en la qual la producció serveix per a alimentar els mateixos xiquets i per vendre al mercat local.

Pizzeria Momim. Captació i emprenedoria”, en el barri Pla 3000 de Santa Cruz (Bolívia) presentat per Associació Momim (Moviment de Dones Indígenes del Món). Aquesta organització proposa la creació d’una escola-pizzeria organitzada per a formar i donar ocupació a les dones del barri bolivià.

Aula d’Enllaç en Wallmara”, en Wallmara (Etiòpia) presentat per Associació Abay. Aquest projecte consisteix en la construcció d’una aula i formació del professorat amb l’objectiu d’escolaritzar els xiquets de la zona l’any precedent al seu ingrés en l’escola pública, i a més alfabetitzar les seues mares per a millorar la seua educació i qualitat de vida.

Projecte Guatemala 2014”, en Zapote (Guatemala) presentat per Un somriure per a Centreamèrica. La iniciativa del qual cerca parar esment mèdic i odontològic a Guatemala, col·laborant a més amb entitats locals en projectes de desenvolupament. Es recolzarà tant a nivell d’infraestructura com de formació.

Caixa Popular té previst organitzar una Tribuna Cooperativa, a la qual assistiran les organitzacions premiades i en la qual donarà a conèixer les diferents aportacions que des del cooperativisme realitza en l’àmbit de la solidaritat i la Cooperació al desenvolupament.

Comparteix

Icona de pantalla completa