Diari La Veu del País Valencià
Les xarxes socials esquiven la suspensió de la campanya de la consulta 9-N
ACN / Barcelona

El conseller de Presidència, Francesc Homs, ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio que s’ha de trobar la manera de com poder actualitzar la pàgina web fent que la responsabilitat només depenga d’ell. “Això no ho puc encolomar a un funcionari”, ha afegit per després insistir que està disposat a “assumir tot el que s’hagi d’assumir”.



No obstant això, el canal de Youtube del Govern català conté encara el vídeo que informa de la convocatòria de la consulta del 9-N, pujat el 27 de setembre -des que el president de la Generalitat, Artur Mas, va signar el decret de convocatòria dissabte al matí- i que compta amb més de 2.500 visualitzacions.



Tot i que ha deixat d’emetre’s a la televisió, els usuaris de les xarxes socials reivindiquen el dret a la desobediència a la resolució de l’alt tribunal -que des que accepta el recurs contra la llei, aquesta queda suspesa cinc mesos- piulant enllaços del vídeo allotjat pujat per usuaris particulars en plataformes com Youtube i Dailymotion. En aquesta darrera, és on Vilaweb ha penjat el vídeo i aquest migdia ja comptava amb prop de 60.000 visites.



Per exemple, algunes piulades que contenen l’enllaç -la gran majoria a partir de la pàgina de Vilaweb a Dailymotion- són “Encara q el govern hagi suspès la campanya institucional nosaltres contribuïm a difondre el vídeo prohibit #Desobeim” (@Jerc_LesCorts), “El vídeo prohibit de la campanya del 9-N” (@nuriaclotet), “El govern suspèn la campanya del 9-N de manera temporal. Feu córrer el vídeo més que mai!” (@SeruCat) o “Comencem el dia desobeïnt una mica! #AraÉsLhora Publicitat institucional de la consulta del 9-N” (@aidyl62).



Aquest dimarts al matí, després de la publicació al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) de l’admissió a tràmit del recurs del Govern espanyol, la campanya institucional de la Generalitat també quedava suspesa. Així ho establien les providències del TC, que explicitaven que la suspensió tenia efecte des del mateix dilluns per a les parts al procés (Generalitat, Parlament i Estat), i “des de la publicació al Butlletí Oficial de l’Estat per als tercers”. 



Per tant, afectava també les altres administracions, entitats, mitjans que tiren la publicitat i ciutadans. A més, recollien que quedaven suspeses també “les restants actuacions de preparació de la consulta o vinculades a ella”, així com els “actes o resolucions que s’hagin pogut dictar en aplicació” de la Llei de consultes.

Comparteix

Icona de pantalla completa