Diari La Veu del País Valencià
Capella de Ministrers presenta el seu últim treball, ‘Música Encerrada’
RedactaVeu / València

Carles Magraner prepara el llançament del seu últim i esperat disc, Música Encerrada, un treball que recupera part del llegat cultural i musical sefardita. El CD serà presentat el dijous 16 d’octubre en la Llotja de València, el divendres 17 d’octubre en La Cinquena de Mahler (Madrid) i el 18 d’octubre en el Museu Sefardita de Toledo.

Una de les sorpreses del nou treball de Capella de Ministrers és que estarà disponible en digipack i també en edició de luxe limitada, amb una joia única de plata amb esmalt blau de Manises dissenyada per a l’ocasió pel joier valencià Vicente Gracia. Aquesta edició serà presentada en una caixa realitzada a mà, al costat d’una combinació de sedes i velluts de tradició valenciana.

El disc, gravat en el Palau de la Música de València, compta amb dues col·laboracions molt especials: la veu de Mara Aranda, artista internacionalment coneguda com ‘la Dama del Mediterrani’, i les notes del realitzador espanyol Miguel Ángel Nieto, director de l’aclamat documental L’últim sefardita. Mara Aranda acudirà a l’acte de presentació en la Llotja de València i el realitzador Miguel Ángel Nieto participarà en la presentació del disc en la Cinquena de Mahler el divendres 17 d’octubre.

Per a aquesta ocasió el grup, dirigit pel musicòleg valencià Carles Magraner (viola de gamba), rescata de la intimitat dels nuclis familiars un llegat musical que ha viatjat amb els sefardites durant segles, i la llengua dels quals, el ladino o judeo-espanyol, es troba actualment a la vora de l’extinció.

>

És, sens dubte, un fragment de la nostra identitat, de les nostres tradicions i la nostra història que ha romàs tancat en l’espai i també en el temps, i ara es troba en plena actualitat.

L’acte de presentació en la Llotja de la Seda de València inclourà com a preàmbul l’exhibició de la joia creada per Vicente Gracia, l’estrena del videoclip especial realitzat per Endora Produccions i, tot seguit, un concert a càrrec de Capella de Ministrers amb la interpretació del programa Música Encerrada.

Comparteix

Icona de pantalla completa