Una investigació sobre els riuraus guanya el IX Premi d’Investigació de la Vall d’Albaida

“Temps de pansa: riuraus i sequers a la Vall d’Albaida” és obra de Carlos Fuster
4 gener 2013 01:00h
RedactaVeu / Albaida
 
Temps de riuraus i sequers de la Vall d’Albaida, de l’autor Carlos Fuster, ha sigut l’obra guanyadora de la IX Premi d’Investigació de la Vall d’Albaida. La decisió es va prendre en considerar que es tracta d'una investigació sòlida que pot ajudar a demostrar que els riuraus no són una qüestió marginal a la nostra comarca, i pot contribuir a salvar-ne alguns d'emblemàtics, la qual cosa, a més, pot potenciar l'interés turístic de la Vall d'Albaida. Tot açò, lligat directament amb l'interés vitivinícola del nostre territori.
 
D'altra banda, el jurat va valorar que el projecte té un caràcter interdisciplinari que contribueix a fer veure la cultura com una realitat propera, i que no es tracta d'una investigació nostàlgica ni retrospectiva, sinó suggeridora i prospectiva, útil per incrementar el valor turístic i l’atractiu pràctic de la comarca i de la seua vinya.
 
L’autor del projecte, Carlos Fuster, nascut a Oliva, és llicenciat en Història per la Universitat de València, a més de Tècnic en Patrimoni Cultural. Actualment és professor de la UNED Gandia-Alzira en les assignatures d’Història Antiga i d’Història Medieval.
 
L’Institut d'Estudis de la Vall d' Albaida, en col·laboració amb l’ Ajuntament d'Ontinyent, la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida i la Caixa d'Estalvis d'Ontinyent, convoca cada dos anys el Premi d’Investigació la Vall d’Albaida, amb I'objectiu d'ajudar a la realització d'estudis sobre la realitat comarcal que contribuïsquen a un millor coneixement prospectiu de la Vall d'Albaida i la seua interrelació amb l’exterior. El premi consisteix en una beca de 3.000 euros.
 
El jurat d’aquesta novena edició, on s’han presentat 12 treballs, ha estat format pel Rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar; l’historiador Josep R. Segarra; la filòloga Conxa Penadés; el secretari general del Centre UNESCO de València, José Manuel Gironés; la investigadora en medicina Immaculada Molina; Roberto Sanz, en representació de Caixa Ontinyent; l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el conseller de Cultura de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, José Vidal; i la presidenta de I'IEVA, Maria Josep Garcia.

next