Diari La Veu del País Valencià
Un recital poètic, conferències i exposicions marquen la Setmana de la Dona
RedactaVeu / País Valencià

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana ha organitzat, per a demà dijous 7 de març, la sessió especial d’Escriptores al Terrat, un recital poètic amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que enguany se celebrarà per cinqué any consecutiu. Sota la coordinació d’Isabel Robles, hi participaran les poetesses Lorena Cayuela, Bibiana Collado, Susanna Lliberós i Rosa Roig, les quals llegiran obra pròpia i conversaran amb el públic assistent. L’acte, que és gratuït, tindrà lloc a l’Octubre CCC (Sant Ferran 12, València).

Per altra banda, també el pròxim dijous es celebrarà a Alzira l’acte de lliurament de la segona edició del ʹPremi d’Ajuda a la Igualtat Ascensión Chirivella Marínʹ que tindrà lloc a les 19.30 hores a l’Arxiu Municipal de la ciutat

En aquesta edició, l’Associació de Dones Juristes atorgarà el premi a Didín Puig, escriptora i periodista exiliada durant el franquisme, candidatura proposada per la Comissió per la Igualtat de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent.

Espai Àgora d’Alcoi

A Alcoi, dos activitats han encetat a l’Espai Àgora els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona, que se celebra el pròxim 8 de març. El primer acte ha estat una conferència amb el títol Coeducació: educar en igualtat, que ha impartit l’agent d’igualtat, Rut Tomás. La xerrada forma part d’una sèrie d’activitats que ofereix la Direcció General de la Dona de la Conselleria de Benestar Social. En aquest cas ha sigut la ʹAsociación Contra la Violencia de Género y Familiar en Alcoy y Comarcaʹ (ACOVIFA) qui ha sol·licitat l’activitat.

A més, s’ha inaugurat la mostra fotogràfica solidària de Tomàs Tàpia. Els beneficis de la venda de les imatges estarà destinat a ACOVIFA. Com ha explicat l’autor, l’exposició inclou 48 fotografies fetes entre 2006 i 2012 que ha presentat als successius concursos de l’associació Fonèvol.

Finalment, per al mateix dia 8 està prevista la conferència Les dones treballadores en les fàbriques d’olives d’Alcoi.

Premis a Llíria

L’alcalde de Llíria, Manuel Esquerre, i la regidora de Benestar Social, Susi Esteve, van lliurar dilluns els premis dels concursos de la Setmana de la Dona 2013. Laura Arrieta va obtenir el primer premi en la categoria A 1a del certamen de cartells. En la categoria B, Consuelo Ferrando va ser la guanyadora en la secció 1a i Laura Pérez en la secció local.

Pel que fa al concurs de fotografia, Victoria Llorens va ser premiada en la categoria 1a i Eduardo López en local. I en narrativa, els guardonats van ser Vicent Vidagany i Lluís Pérez, en categoria primera i local, respectivament.

Ca la Vila acull una mostra amb els treballs presentats. A més, la jornada es va tancar amb un recital poètic i musical en homenatge a l’escriptor valencià Vicent Andrés Estellés, en el vinté aniversari de la seua mort. Els actes dedicats al Dia de la Dona a Llíria continuaran al llarg de tota aquesta setmana.

Comparteix

Icona de pantalla completa