Diari La Veu del País Valencià
El nou vídeo de la campanya del 9-N
RedactaVeu / València

La Generalitat de Catalunya ha activat aquest dissabte un vídeo alternatiu del 9-N per esquivar la prohibició a la consulta independentista. En aquest espot informa de la suspensió de la convocatòria i que el Govern català promourà les iniciatives necessàries per a exercir el dret de decidir. El nou vídeo, que ja s’ha començat a emetre a Televisió de Catalunya i s’ha fet amb l’objectiu d’explicar als ciutadans la suspensió cautelar, per part del Tribunal Constitucional, de la campanya institucional ‘Tu decideixes’, que informava de la consulta del 9-N.

D’aquesta manera, l’Executiu d’Artur Mas engega una campanya informativa alternativa a la del 9-N que havia quedat aturada per la suspensió de la convocatòria per part del Tribunal Constitucional (TC) espanyol.

El nou anunci té el mateix començament que l’anterior de la campanya informativa sobre la consulta del 9-N que va deixar d’emetre’s dimarts, però s’interromp als pocs segons i apareix un missatge en pantalla que explica que, “per causa de la suspensió de la consulta, la campanya ‘Tu decideixes’ ha deixat d’emetre’s” i afegeix que “el govern promourà les iniciatives legals, polítiques i institucionals per a exercir el dret a decidir”.

Per a l’emissió d’aquest espot el Govern es basa en l’article 82 de la Llei de Comunicació audiovisual de Catalunya, que en referència a les comunicacions d’interès públic estableix que els “prestadors de serveis de comunicació audiovisual estan obligats a difondre, gratuïtament, i amb indicació de llur origen, els comunicats i les declaracions que el Govern de l’estat i el Govern de la Generalitat estimin convenients per causes justificades d’interès públic”.

Comparteix

Icona de pantalla completa