Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ʺEl Consell reconeix que la gestió directa de la sanitat és més barata i eficientʺ
RedactaVeu / País Valencià

El grup parlamentari Compromís ha realitzat una primera valoració del Decret-Llei del Consell d’Actuacions Urgents de Gestió i Eficiència en Prestació Farmacèutica i Ortoprotètica, aprovat divendres passat i publicat ahir en el DOCV.

Per a la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ʺl’aprovació per part del govern valencià d’un decret llei d’estalvi farmacèutic que contempla la compra centralitzada i el subministrament directe de medicaments en ambulatoris, a domicili o residències de tercera edat per a malalts crònics va pel camí d’atendre una de les nostres reivindicacions històriques, com és la gestió directa dels serveis públics, i posa encara més en dubte la política de privatitzacions del mateix PPʺ.

Per a Oltra ʺel fet que el Consell anuncie tornar a fer el repartiment de medicines en alguns àmbits des del sector públic perquè suposarà un estalvi de 300 milions d’euros, és un reconeixement per part del govern autonòmic que la gestió pública estalvia costosʺ.

ʺNo obstant açò, haurem d’estar atents a la manera d’aplicar aquestes mesures per part del Consell, perquè desgraciadament estem acostumats a veure com el que es publicita acaba distant molt d’allò que s’acaba fent. Així mateix ens preocupa la manera en què el Consell assumirà eixe subministrament de medicaments, ja que el Síndic de Comptes, adverteix en l’últim informe de les irregularitats que s’estan produint en la compra de productes farmacèutics per part de la Generalitat, ja que en la seua majoria es realitzen sense el corresponent expedient de contractacióʺ.

De la mateixa manera, des de Compromís s’insta el Consell que tinga en compte les reivindicacions de les associacions que representen a pacients de malalties cròniques, que reclamen que per motius d’estalvi no s’aposte directament pels tractaments més barats, sense tenir en compte la qualitat dels productes o els avanços mèdics.

Comparteix

Icona de pantalla completa