Diari La Veu del País Valencià
Els comunistes designen Sanz, però cerquen un pacte en les llistes d’EUPV

RedactaVeu / València.

El secretari general del PCPV, Javier Parra, ha destacat que el Comitè Central celebrat el dissabte va acabar de triar la llista de comunistes proposats per les diferents circumscripcions electorals, i ha assenyalat que “encara queda per decidir quina candidatura final donarà el seu suport, en funció de les converses amb la resta de la pluralitat d’Esquerra Unida”.

El pacte ha de concretar-se abans de la reunió de candidatures d’EUPV el 17 d’octubre. Sanz deixaria a Ignacio Blanco, candidat a primàries, el primer lloc si hi ha acords.

“No hem pres una decisió encara sobre la candidatura a la Presidència de la Generalitat, sinó que hem triat una sèrie de noms per traslladar a la pluralitat”, ha destacat Parra, qui ha assegurat que cercaran la confecció d’una candidatura per l’enfortiment i la cohesió del projecte d’Esquerra Unida.

Per a Parra, “estem en un moment excepcional en el qual hem de posar en valor l’organització, la militància i el nostre projecte EUPV, al mateix temps que saber estar a l’altura d’aquest moment històric per crear una majoria social que traga al Partit Popular de la Generalitat Valenciana i puga impulsar un procés constituent que derroque el règim del 78”.

Front Popular

“Hem aprovat les nostres línies programàtiques, així com la nostra estratègia per constituir aqueixa majoria social a través d’un front popular en el qual convergisquen diferents organitzacions polítiques i socials, així com persones que vulguen participar en aquest projecte alternatiu de l’esquerra, des del respecte a la identitat de cada força”, ha ressaltat. Així mateix, ha indicat que només al final d’aquest procés s’han triat els noms “que hauran de materialitzar aquestes propostes”.

En aquest sentit, ha posat l’accent que el PCPV ha considerat que ha de ser la coordinadora d’EUPV qui encapçale els noms del PCPV per la circumscripció de València. Parra, que ocupa el segon lloc, ha assegurat que la seua prioritat com a secretari general “és seguir treballant per la Reconstrucció del Partit Comunista i per la cohesió i l’enfortiment de l’organització”.

Comparteix

Icona de pantalla completa