Diari La Veu del País Valencià
Juan Cotino dimitirà en breu

RedactaVeu / València.

Juan Cotino no esperarà. Segons publica la Cadena SER, la seua dimissió com a President de les Corts és imminent i es materialitzarà en els próxims dies.

Acusat i assetjat Cotino se’n va. Tant de bo ara que tindrà més temps puga explicar amb tot luxe de detalls la seua participació en tots aquests assumptes i la seua evident falta de sintonia amb l’actual President Alberto Fabra.

Juan Cotino sempre ha dit que res ni ningú marcarien el seu futur polític però ja havia dit que aprofitaria el seu 65 aniversari per a jubilar-se de la política encara que ja fa mesos que va demanar la compatibilitat del seu càrrec com a President de les Corts amb la seua activitat agrícola.

A Cotino se l’ha vinculat des dels grups d’oposició amb diversos escàndols com Vaersa, la visita del Papa a València, la gestió de la residències de tercera edat o les relacions amb Sedesa, firma gestionada pel seu nebot. Ell sempre ha defensat la seua innocència i ha assegurat que es va desvincular de l’empresa familiar en tenir responsabilitats polítiques. A l’encara president de les Corts se l’investiga en alguns d’aquests assumptes però no ha sigut citat mai com a imputat.

Recordem que Juan Cotino va ingressar en UCD en 1976, integrant-se en el Partit Democràtic Popular i més tard en el PP. En el 91 va ser triat regidor de l’Ajuntament de València amb Rita Barberá com a alcaldessa.

En 1996 va ser nomenat Director General de la Policia fins que en 2.002 va passar a ocupar la Delegació del Govern. Després del canvi en el govern estatal, en 2007 va ser nomenat conseller amb Francisco Camps com a President. Va passar per les carteres d’Agricultura, Benestar Social i Medi ambient. Finalment, després de les passades eleccions autonòmiques al maig de 2011, va ser triat President de les Corts.

Diverses fonts asseguren que assistirà als actes del 9 d’Octubre i del 12 d’Octubre.

Comparteix

Icona de pantalla completa