Diari La Veu del País Valencià
Fabra admet que el PP podria perdre la majoria absoluta
Agències / València

El president valencià, Alberto Fabra, ha admès aquest dilluns que és “molt difícil pensar que algú puga obtenir la majoria absoluta” en les pròximes eleccions municipals i autonòmiques de 2015 al País Valencià. Fabra s’ha expressat d’aquesta manera en una entrevista a Televisió Espanyola on s’ha mostrat obert a pactes postelectorals amb partits que compartisquen “espai socio-polític i econòmic comú”.

El cap del Consell ha remarcat la necessitat d’un govern “d’estabilitat i seguretat” front a una esquerra “que mira amb passió tot el que passa al nord de la nostra frontera”. En aquest sentit, Fabra s’ha reivindicat com a “dic de contenció” per frenar “sentiments que no són compartits” pels valencians.

Fabra ha dit que la situació amb la qual va arribar al Consell era “molt difícil i hem hagut de prendre decisions molts difícils” però ha manifestat que tenia la sensació i la satisfacció “d’haver fet les coses raonablement bé. 



Sobre el fet que encara no haja estat designat de manera oficial, Alberto Fabra ha assenyalat que el PP “té els seus temps” i ha posat com a exemple la designació com a candidat a les Europees d’Arias Cañete, pocs dies abans de començar la campanya.

Fabra també ha manifestat la seua preocupació pel fet que moltes enquestes situen Podem com a segona força política al País Valencià. El cap del Consell ha indicat que ens trobem en un “moment de canvi” i ha dit que aquest no és exclusiu del territori. Sobre Podem ha assenyalat que encara no es coneix el seu programa polític però que “el que coneixem ens preocupa i molt”.



Ximo Puig: ’No hi haurà pacte PSPV-PP’

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha insistit aquest dilluns en què “no hi haurà pacte” entre el Partit Socialista i el Partit Popular perquè considera que seria “negatiu” per al País Valencià. Al seu judici, “el PP no pot ser part de la solució quan és el problema”.

Puig ha realitzat aquestes declaracions en una roda de premsa, després que Alberto Fabra, haja assenyalat que “cal obrir-se a la possibilitat de pactes”. Sobre aquest tema, el dirigent socialista ha indicat que “el PP sap que no guanyarà les eleccions”, per la qual cosa creu que dedicarà els seus esforços a fer que “el PSPV tampoc les guanye”.

Comparteix

Icona de pantalla completa