Enllaçats per la Llengua participarà en la manifestació del 9 d’Octubre

Enllaçats per la Llengua participarà en la manifestació unitària del 9 d’Octubre que tindrà lloc a València. Enguany ho farà per primera vegada des de la seua constitució com a moviment que agrupa a diverses entitats socials i sindicals de Catalunya, Catalunya Nord, Andorra, la Franja, L’Alguer, Illes Balears i País Valencià.
7 octubre 2014 01:00h
RedactaVeu / València
 
Enllaçats per la Llengua (ExLL) portarà una pancarta amb els símbols més identificatius del moviment: un llaç i un mapa dels Països Catalans on els territoris s’estrenyen la mà. És tota una declaració de principis ja que ExLL és  un moviment que va sorgir davant la necessitat d’actuar conjuntament a tots els territoris de manera coordinada per defensar la nostra llengua i donar una resposta conjunta davant les continues agressions que pateix.
 
En aquest sentit, ExLL destaca el treball que les entitats valencianes que defensen la llengua estan fent des de fa anys per aconseguir un ús normal i que aquesta siga la llengua vehicular del sistema educatiu. Un treball que troba moltes dificultats per les polítiques antivalencianes del govern valencià. Un govern que, incompleix la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV), quan impedeix el seu ús normal i el seu ensenyament a les escoles. El recent tancament de RTVV, el decret de plurilingüisme, la prohibició de les emissions de TV3, la manca d’una política de normalització lingüística real… en són alguns exemples de les contínues agressions que rep  la nostra llengua al País Valencià.
 
Malgrat tot açò, com hem dit, el moviment de defensa de la llengua es troba viu arreu de les comarques valencianes i treballa de manera ferma i continuada per avançar en el procés de normalització lingüística.

La participació d’ExLL suposa un pas més en el treball per coordinar les actuacions de les entitats que en formen part, fer visible la seua voluntat de confluència i per donar suport a les reivindicacions nacionals del poble valencià. 
 
 
next