Diari La Veu del País Valencià
Els centres afectats per l’arranjament responen a les retallades
RedactaVeu / València

El motiu de les concentracions era mostrar el rebuig a les retallades d’unitats i de professorat en la proposta d’arranjament escolar per al curs que ve, motivada fonamentalment per l’augment generalitzat de ràtios a 30 i per la modificació a la baixa de les plantilles de primària.

Aquesta retallada és especialment greu en l’àmbit rural en què qualsevol retallada en educació afavoreix el despoblament en aquestes zones, justament ara que, com a conseqüència de la crisi, molta gent jove està retornant a aquestes poblacions.

L’arranjament escolar definitiu està previst que es publique en el DOCV aquesta setmana, moment en el qual es veurà si les desenes d’al·legacions presentades pels centres, el sindicat i les AMPES han sigut tingudes en compte o no.

Les organitzacions convocants estudiaran amb detall la publicació definitiva de l’arranjament per comprovar-ho i estudiaran noves accions si ho consideren convenient per aturar aquestes retallades que afecten les condicions laborals del professorat, posen en perill la supervivència de les zones rurals i tenen un impacte molt negatiu en la qualitat de l’ensenyament.

Comparteix

Icona de pantalla completa