Diari La Veu del País Valencià
‘En el País de les Meravelles de Català, els estudiants han de saber volar’

El passat curs escolar va estar marcat a Ontinyent per una lluita frontal contra la decisió de la Conselleria d’Educació d’eliminar 3 unitats de l’educació pública a la nostra ciutat. Finalment, no en van ser tres sinó quatre: Bonavista, Martínez Valls, Rafael Juan Vidal i Vicent Gironés. La situació es va repetir des de Castelló a Alacant i es van eliminar 186 unitats en total. Com dic, el protagonisme el va tindre l’eliminació d’unitats contra la qual la comunitat educativa de la pública ens vam oposar des de tots els fronts possibles. No obstant, l’atac indiscriminat contra l’educació pública per part del govern valencià va abastar molt més: eliminació de beques de menjador, transport i llibres, atac brutal al professorat interí, augment del número d’alumnes per aula, escandalosa disminució de les hores lectives de valencià tant en les escoles de línia en castellà com de línia en valencià… per dir-ne unes quantes només. Tot, davall la capa protectora d’aquesta nova llei que anomenen de millora de la qualitat educativa i que no és més que un evident insult.

A hores d’ara, els ciutadans i ciutadanes ja sabem que el partit que governa la Generalitat Valenciana ho fa tot a la manera de la coneguda marca de xampú: porque yo lo valgo, començant per no consultar els especialistes en educació –pedagogs, psicòlegs, professorat– per a prendre tot aquest desgavell de decisions.

Una de tantes nefastes decisions contra l’educació pública va ser canviar la resolució de les beques de transport escolar. Segons aquest canvi, només poden accedir a la beca de transport els alumnes que viuen a més de 3km del centre escolar EN LÍNIA RECTA. No hi ha corbes, no hi ha edificis, no hi ha rotondes… En el País de les Meravelles de la consellera Català, els nostres estudiants tenen la capacitat de VOLAR.

De nou, un atac a l’educació pública. De nou, un atac a les ajudes a les famílies

Compromís va presentar un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia contra aquesta ordre.

L’advocat encarregat de defendre el govern de la Generalitat va declarar que: cite textualment “La Llei Orgànica d’Educació no preveu cap obligació a càrrec de l’Administració de prestar o subvencionar el servei de transport escolar”. Aquest és el govern que tenim. Aquest és el govern del Partit Popular. Un govern que no preveu ajudes a les famílies que ho necessiten.

Doncs bé, el TSJ ha fallat a favor de la denúncia de Compromís i ens ha donat la raó per absència de motivació dels criteris de racionalitat. Una batalla guanyada en aquesta guerra oberta contra l’educació pública que hem d’aturar com siga. Des de Compromís per Ontinyent anem a seguir treballant com hem fet des del primer dia per a tombar totes i cadascuna de les decisions que atempten contra l’educació pública dels nostres fills i filles.

Sílvia Ureña

Secretària d’Organització de Compromís per Ontinyent

Comparteix

Icona de pantalla completa