Clam pel canvi al País Valencià

Milers de persones participen en la Manifestació del 9 d’Octubre en un ambient reivindicatiu i contra les polítiques del PP


Xavier Pérez / València.

‘Fem possible el canvi al País Valencià’. Davall d'aquest crit milers de persones han participat en la vesprada del 9 d’Octubre en la multitudinària manifestació convocada pel Col·lectiu 9 d’Octubre i que ha recorregut els carrers de València des de Sant Agustí fins al Parterre on s’ha llegit un manifest per part de Vicent Mifsud, president del Comité d’Empresa de RTVV, coincidint amb el 25è aniversari de l'inici de les emissions regulars de Canal 9, tancada per la Generalitat Valenciana ara farà un any.
 

Entitats, sindicats i partits polítics de l'àmbit de l'esquerra i el nacionalisme valencià s’han manifestat al cap i casal per a reclamar un canvi de cicle social i polític.

La societat civil i polítics que han assistit a la manifestació del 9 d'octubre, han reivindicat la dignitat del País Valencià i tots tenien clar que el canvi serà possible al 2015.
 

 
Toni Gisbert, secretari d'Acció Cultural del País Valencià, ha lamentat que “l'Estat espanyol continue discriminant econòmicament, culturalment, i lingüísticament el País Valencià. Entre tots hem de fer possible que el PP no estiga representat a les institucions del nostre autogovern”.

Fran Ferri, diputat de Compromís, també ha manifestat, després de l'enquesta electoral del 9 d'octubre, que “al 2015 hi haurà un altre govern, un govern digne que farà fora els corruptes”. Per altra banda, tant Ignacio Blanco, diputat a les Corts Valencianes, com Ricardo Sixto, diputat al parlament estatal, han insistit que “farem tot el possible per posar d'acord tota l'esquerra i fer fora el PP. Hi ha una altra forma de governar”.

En la capçalera de la manifestació també es trobava l'històric del PSAN, Josep Guia, qui ha recordat: “El País Valencià no té futur dins d'Espanya. Quan aconseguim la independència formarem part de la gran Nació Catalana”.

En el mateix sentit, Anna Oliver, de SI, ha manifestat a La Veu que “estic a la manifestació per reivindicar la defensa dels serveis públics, educatius, culturals i socials i per reclamar la independència del País Valencià”. 
 

Finalment, Marga Sanz, síndica d'EUPV, ha fet una crida per dignificar el futur del País Valencià i “ crear l'Estat del Benestar que el PP s'ha carregat”.

Convocada per la comissió 9 d'octubre, els manifestants consideren que el territori es troba davant d'un canvi de cicle social i polític.

El País Valencià està davant de la fi del bipartidisme i de les majories absolutes i de l'afirmació d'una ciutadania apoderada que ja no accepta la majoria absoluta d'un govern que utilitza aquestes majories absolutes per fer servir les institucions d'una manera partidista.
 

Des del Col·lectiu 9 d’Octubre s’ha remarcat que aquest canvi de cicle "no fa referència a un simple canvi de sigles sinó a un autèntic canvi social i polític al País Valencià".

La comissió 9 d'Octubre està integrada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Bloc d'Estudiants Agermanats (BEA), Ca Revolta, Federació d'Escola Valenciana, Societat Coral El Micalet, Comissions Obreres (CCOO-PV), Intersindical Valenciana, Unió General de Treballadors (UGT-PV), Compromís, Els Verds del País Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Esquerra Unida (EUPV), Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN), Solidaritat per la Independència (SI).
 


 

 

Comentaris

catxano
12.
Soc Valencia i de poble.

Pero no per aixo menos cult que ningu. Yo sempre dic que parle valencia i no catala, que la meua comunitat autonom va ser un regne, que defenc les meues tradisions. I com les defenc dic que els nasionalistes son un canser pa mosatros. La bandera valenciana es la de Arago en una franja blava en el extrem del mastil. En ixa franja blava esta desnrrollá la corona del antic regne de Valencia. I en tot aso vullc dirlos a tots el Valencians i valecianes que no es dixen influensiar per el nasionalsosialime del catalans.

Vixca Valencia. Lliure sense catalans.

Abaix el nasionalsosoalisme catata
  • 3
  • 3
jacint
11.

No sé si està fet a posta, però votes el que votes en els comentaris, sempre suma positiu... En tot cas, bonica metàfora!

  • 8
  • 4
Valencià de Nació Catalana València
10.

Volia dir la senyera del País Valencià seria la de les quatre barres sense afegitons

  • 6
  • 5
Valencià de Nació Catalana València
9.
Cal un front per la independència uns acords mínims per exemple reivindicació de la independència del país valencià dins d'aquest front eestarien tant els que volen la independència només del país valencià com es que una vegada el país valencià fora independent podria federar - se o confederar - se amb els altres territoris de llengua catalana i ha uns acords mínim defensa del nom de País Valencià com a nom del territori i la senyera del país valencià com a bandera unitat de la llengua catalana que el valencià és una variant de la llengua catalana denúncia de la espoliació econòmica que pateix el país valencià a mans del Regne d'Espanya .Defensa del interessos del poble treballador i defensa d'unes polítiques socials de defensa de condicions de vida i de treball de la classe obrera del país valencià i aliança samb moviments socials con la plataforma d'afectats per la hipoteca i de defensa del territori assemblees d'aturats implicació social amb qui pateix la crisi i la idea que el país valencià fins espanya no té futur perquè no podrem protegir ni tenir eines per fer polítiques socials ni defensar la nostra llengua i cultura si no ens independitzem del Regne d'Espanya també col·laboració amb els altres territoris catalanoparlants per exemple al l'institut Ramon Llull de promoció de la llengua i cultura catalanes.
  • 3
  • 5
Josep Martínez Nàquera
8.

On estava Podemos-Comunidad Valenciana? De paella cosmopolita?

  • 15
  • 4

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat