Diari La Veu del País Valencià
Compromís i EUPV: ‘Les enquestes radiografien el final d’un règim’

RedactaVeu / València.

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que les enquestes publicades hui i que donen per perduda la majoria dels populars, mentre que creixen en vots les forces progressistes auguren, “el final d’un règim, un partit que ens ha dut a la total pobresa de les persones, a la desocupació, al desmantellament dels serveis públics, a la indecència de les institucions i de la democràcia. Eixa etapa arriba a la seua fi i ha de començar un temps d’il·lusió per a les valencianes i els valencians”.

Segons Morera, “ara és factible una gran majoria parlamentària compromesa per treballar per per persones, per solucionar els problemes de la ciutadania i per posar al lloc que els correspon aquells que han permés el saqueig, l’empobriment i la corrupció. Ja n’hi ha prou, la ciutadania està ben farta i és possible reflotar el País Valencià des de la pluralitat”.

Per al portaveu de Compromís, “el 9 d’Octubre, el Dia Nacional valencià, ha començat amb molt bones notícies i la ciutadania ha dit ja en les enquestes que les polítiques que ens han empobrit i perjudicat com a poble arriben a la seua fi i nosaltres, des de Compromís, podem assegurar que estarem treballant per engrandir eixa majoria necessària per rescatar el País Valencià i les persones que l’habiten”.

Per altra banda, la portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra, ha valorat positivament els resultats de l’enquesta.

Per a Oltra “esta enquesta deixa ben clar que la societat valenciana està farta de les polítiques del Partit Popular que han suposat nefastes conseqüències per al nostre territori tant a nivell econòmic, com social i institucional”.

“La societat valenciana reclama un canvi polític, que ja és imparable, i deixa ben clar també que eixe canvi no passa per l’alternància bipartidista que ha marcat fins ara la nostra democràcia”, ha conclòs Oltra.

Ignacio Blanco (EUPV): “L’enfonsament del PP confirma la fi de cicle”

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, considera en referència a l’enquesta de Metroscopia que publica hui El País, que l’enfonsament del PP “confirma la fi de cicle”. “Cal preparar l’alternativa i per això anem a dedicar-nos a elaborar participativament un programa de canvi, ambiciós i a la vegada realista, que servisca per a recuperar els drets, l’ocupació, el medi ambient, la cultura i la pròpia democràcia”, explica. A més, Blanco també ha destacat la “pluralitat en les futures Corts” en les quals caldrà “recuperar el diàleg i la negociació per a construir majories”. “Esquerra Unida ho farà des de la transparència i la coherència amb el programa”, ha afegit.

Per al diputat i portaveu adjunt de la formació d’esquerres en les Corts Valencianes “encara queden molts mesos i molt de treball per fer”. “L’enquesta reflexa un estat d’ànim que cal convertir en vots per a que el canvi siga efectiu. La correlació de forces encara pot canviar i Esquerra Unida s’esforçarà per fer arribar les seues propostes a la ciutadania i per buscar espais de confluència en l’esquerra”.

Comparteix

Icona de pantalla completa