Diari La Veu del País Valencià
Compromís durà a la UE la permissivitat amb els nazis

RedactaVeu / València.

El diputat al Parlament Europeu per Primavera Europea, Jordi Sebastià, ha informat mitjançant la coneguda xarxa social Twitter, que durà a la Comissió Europea l’actitud permissiva amb què les forces de l’ordre presents a la processó cívica en commemoració del 9 d’octubre han tractat els representants de la ultradreta.

Sebastià ho ha publicat després que els manifestants de grups d’ultradreta increparen aquest matí els representants de Compromís. Al text es pot llegir “Compromís denunciarà davant Comissió Europea permissivitat autoritats espanyoles i valencianes front el nazisme”.

Els actes institucionals del 9 d’Octubre es van vore alterats per la presència de membres de la ultradreta amb símbols nazis i anticonstitucionals, el quals proferiren crits i càntics feixistes cap als membres de la coalició Compromís allà presents, com el Sieg Heil -victòria eterna, en alemany-, una proclama d’autoafirmació utilitzada durant l’Alemanya nazi.

Les provocacions no van ser contestades en cap moment pels membres de la coalició, els quals es limitaren a informar la Policia Nacional, primer personalment i després telefonant al 091, per alertar de la presència de símbols anticonstitucionals en la Processó Cívica del 9 d’Octubre.

Comparteix

Icona de pantalla completa