Diari La Veu del País Valencià
EUPV titlla de ʺnegligentʺ l’actuació del Consell davant el problema de l’aigua d’Alzira
RedactaVeu / Alzira

La diputada d’EUPV en les Corts Valencianes, Esther López Barceló, presentarà una bateria d’iniciatives parlamentàries en la cambra autonòmica i demanarà la compareixença del conseller Císcar perquè explique quina ha sigut l’actuació de la Conselleria davant el greu problema d’emergència sanitària que suposa l’aigua d’Alzira.

La diputada d’esquerres ha qualificat l’actuació de la Generalitat de ʺnegligent i irresponsableʺ i ha criticat la ʺdeixadesaʺ amb la qual s’ha afrontat aquesta problemàtica. ʺLa Generalitat Valenciana, que té competències de supervisió i control, es va quedar de braços creuats veient-les vindre, i prova d’això és que l’última analítica que es té de Conselleria és de l’any 2011ʺ, ha declarat López Barceló.

ʺConsiderem molt greu el problema de salut pública que ha tingut lloc a Alzira, que afecta a més de 40.000 persones, com també comerços i indústries alimentàries de la ciutatʺ, ha afegit la diputada autonòmica, que també ha recordat que ʺdurant els mesos d’estiu de l’any passat, ja s’havia produït un augment de la presència d’herbicides a Alzira, al mateix moment que es donaren els casos de Carcaixent i Llauríʺ.

La parlamentària autonòmica ha demanat explicacions a Agües de València, l’empresa concessionària, sobre els problemes amb l’aigua potable d’Alzira.

Comparteix

Icona de pantalla completa