Les marxes de la dignitat se sumen a les protestes contra el tractat transatlàntic

Consideren que el TTIP suposa un intent dels EUA per a fer una nova 'OTAN econòmica i comercial' per tal que la primera potència mundial s'assegure un aliat subaltern en la seua nova reconfiguració mundial
10 octubre 2014 01:00h

RedactaVeu / València

“No al TTIP. L’objectiu últim dels Estats Unitat és crear una nova OTAN econòmica i comercial”, segons un comunicat de les Marxes de la Dignitat. D'aquesta forma, “la primera potència mundial s'assegura un aliat subaltern en la seua nova reconfiguració mundial”.

Però, a més, segons Marxes de la dignitat, el TTIP suposa un intent d'EUA per a redistribuir l'espai global en noves àrees econòmic-geopolítiques, és a dir, la nova “OTAN econòmica i comercial”. D'aquesta forma, la primera potència mundial s'assegura un aliat subaltern en la seua nova reconfiguració mundial.

Per aquestes raons, des de les Marxes de la Dignitat han anunciat que es sumen a la jornada europea de lluita contra el TTIP d’aquest dissabte 11 d'octubre i realitzen una crida a la majoria social i a la classe treballadora “per a lluitar contra aquest tractat, amb el qual s'intenta de nou colpejar la nostra dignitat”.
 

Per què?

“Des de fa mesos observem com, a les nostres esquenes, es negocia un tractat de lliure comerç entre delegacions de la Unió Europea i Estats Units; el TTIP (Transatlantic Trade and Investment Parnership). Aquest tractat, que s'anuncia com un element clau per a l'eixida de la crisi, és un element més en la construcció de l'Eurozona com una supraestructura de dominació antidemocràtica”, apunta el comunicat fet públic per Marxes de la Dignitat aquest divendres 10 d’octubre.

“En un pas més –proseguix la nota- en el disseny del vertader projecte neoliberal, que s'aprova en reunions secretes en alguns despatxos, fet reconegut pels mateixos implicats en les negociacions, aquestes negociacions tenen com a objectiu final crear l'àrea de lliure comerç més gran del planeta, asseguren així a les multinacionals un poder fins ara desconegut, a través de la desregulación de qualsevol norma social i ambiental, amb la pèrdua de sobirania dels estats i dels pobles sobre la seua destinació. Dit amb brevetat, el que es vol fer és harmonitzar (evidentment a la baixa) la regles de protecció sanitària, ambiental, alimentària i -sobretot- les normes de tutela dels treballadors”.

Aquesta nova “OTAN econòmica” perfila l'impuls d'una nordamericanización d'Europa, un atac contra tot dret social en un marc de dures retallades salarials i de destrucció de les condicions de vida de la majoria social i treballadora europea, especialment en les potències de segon ordre de la UE. Tot açò amanit amb la institució d'un “tercer” tribunal, un àrbitre (la “clàusula” ISDS o Investor-to-state dispute settlement mechanism) suposadament independent, al qual poden dirigir-se les multinacionals per a prevaldre sobre els estats que es resistisquen a aquest desastre anunciat, continua la nota.
 

La imposició de les polítiques neoliberals per part de la Troica, “juntament amb el còmplice consentiment dels nostres governs, no té fi ja que el seu objectiu últim és la despossessió de tots els drets i llibertats de les poblacions europees, per a assegurar l'increment dels beneficis de les oligarquies. En un pas més d'aquesta escalada, el TTIP, secret i antidemocràtic, pretén deixar sense empara ni capacitat de resposta els pobles europeus enfront del capitalisme extractor i depredador de les multinacionals nord-americanes i europees. En un moment en el qual la realitat socioeconòmica del país no admet demora en la cerca de solucions, en el qual l'atur i la precarietat afecta la majoria de les famílies, en el qual la pobresa i els desnonaments seguixen augmentant, aquesta nova agressió no ha de quedar sense resposta”.

Per això, des de les Marxes de la Dignitat ,“ens sumem a la jornada europea de lluita contra el TTIP de l'11 d'octubre i realitzem una crida a la majoria social i a la classe treballadora per a lluitar contra aquest tractat, amb el qual s'intenta de nou colpejar la nostra dignitat, conclou el comunicat.


 
next