Carbó per a la consellera d'Educació

La Federació (FAPA) protesta així per les ‘retallades’ educatives i demana una escola ‘pública i de qualitat’.
4 gener 2013 01:00h
EFE /València
 
Tres membres de la Federació d'Associacions de Pares i Mares (FAPA) de València disfressats de Reis Mags han entregat hui carbó en la Conselleria d'Educació en protesta per les ‘retallades’ en Educació.
 
Juntament amb els representants de les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes, han portat una ‘carta de Reis reivindicativa’ amb els seus desitjos per al 2013 ‘en defensa de l'escola pública i de qualitat’, segons han explicat.
 
En l'escrit, han manifestat la seua oposició al desmantellament, que al seu parer, està patint l'escola pública, i s'han queixat d'una ‘falta de recursos’ tant personals com materials en què ‘els més perjudicats són els alumnes’.
 
Així mateix, per a l’any nou han demanat a la ‘reina maga Catalá’ la retirada de l'avantprojecte de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (Lomce), que consideren que naix ‘coixa’ per ‘no haver comptat amb la participació i el consens’ de la comunitat educativa i els pares.
 
Els manifestants han insistit en la ‘necessitat immediata’ de construir centres educatius per a eradicar els barracons, i han rebutjat la reducció de beques de transport escolar i menjador, així com dels sous del professorat, entre d’altres.
 
Per altra banda, fonts de la Conselleria d'Educació han indicat que el secretari autonòmic d'Educació i la directora general de Qualitat Educativa han rebut a membres de FAPA per escoltar i estudiar les seues sol·licituds.
 

 
next