Diari La Veu del País Valencià
Paterna acollirà una còpia en xicotet de l’Eurovegas de Madrid
RedactaVeu / Paterna

Una nova ciutat de Las Vegas al País Valencià, més concretament a Paterna i al costat de Puerto Meditarráneo. D’aquest fet ha alertat Compromís per Paterna, que ha manifestat la seua ʺpreocupació per l’arribada d’aquest ʹPaternavegasʹ a l’àrea de l’Actuació Territorial Estratègica (ATE)ʺ. Segons expliquen des de la formació, el projecte recull un annex a Puerto Mediterráneo, de 86.000 m2, on es preveu un equipament hoteler temàtic i de joc, així com un centre de negoci. És a dir, denuncien, ʺun Paternavegas en tota reglaʺ.

El regidor de Compromís de Paterna, Juanma Ramón, assenyala que si la setmana passada ʺdenunciaven que està projectant-se un Manhattan entre la Zona Franca i Puerto Mediterráneo, hui ens trobem amb aquesta barbaritat urbanística que és la còpia en miniatura de l’Eurovegas de Madrid, i amb els mateixos efectes nocius sobre el medi ambient i l’urbanisme, en aquest cas de Paternaʺ.

Segons Ramón, ahir de matí, en la reunió del Consell Sectorial d’Urbanisme, ʺhem demanat veure cartografia de la zona per tal de conéixer l’àmbit exacte de l’ATE i diuen que encara no la tenen. L’equip de govern del PP a Paterna continua fent gala de la seua opacitat i falta de transparència, amagant les dades i obviant la participació ciutadana i la fiscalització de l’oposició. Perquè hui hem sabut de l’existència d’un expedient de l’ATE, i hem demanat accedir-hi immediatamentʺ.

En la presentació del centre comercial es parlava de 500.000 m2, però segons denuncia Compromís, ʺFabra ha aprovat una ATE d’un milió de metres quadrats. És a dir el doble de l’àmbit del centre comercial. Ara estem esbrinant el projecte i ens hem trobat amb què almenys 86.000 m2 volen destinar-los a un Paternavegasʺ.

ʺAquest nou descobriment de la construcció d’hotels i equipament per al joc, posa de manifest una vegada més, la nul·la transparència amb la qual treballa l’alcalde Lorenzo Agustíʺ.

ʺPerò d’allò que no dubtem és que el ʹpelotazoʹ urbanístic que representa Puerto Mediterráneo s’ha instal·lat definitivament a Paterna, gràcies al govern del Partit Popular que consenteix i es deixa mimar no sabem a canvi de quèʺ, lamenta Juanma Ramón.

Per tot això, el proper diumenge 24 de març, Compromís per Paterna ha organitzat una passejada reivindicativa per tal de mostrar la zona dels gratacels, hotels i casinos que acollirà Paterna, i que ara encara està verge. ʺConvidem els veïns interessats en la passejada a què s’apunten enviant un correu electrònic a”: [email protected]. .

Comparteix

Icona de pantalla completa