Diari La Veu del País Valencià
La Plataforma per l’Ensenyament Públic de Torrent contra la Conselleria

RedactaVeu / Torrent.

La Plataforma per l’ensenyament públic de Torrent ha viscut en primera persona la problemàtica que pateixen, encara ara, l’escola pública Ciutat de Cremona d’Alaquàs, el Pare Català del barri de Benimaclet i el Ramiro Jover del barri de Sant Marcel·lí de València, respecte de l’arranjament escolar i l’esperpent en què viuen cadascun dels centres educatius, que han informat en la darrera sessió de treball que aquesta organització de mares, pares, professorat i alumnat ha desenvolupat a la ciutat més gran de la comarca de l’Horta. No sent les úniques escoles agredides per part de l’administració educativa del País Valencià, els assistents a la concentració – xarrada, han comprovat com aquests tres centres, els representants dels quals s’hi han trobat presents en la primera activitat reivindicativa que s’organitza, sí que encarnen a hores d’ara la lluita en defensa del concepte d’escola pública capaç de teixir les referències del que suposa ara mateix, una escola pública, valenciana i de qualitat.

Per als assistents a la xarrada reivindicativa, “la nostra administració educativa no creu amb el que és públic” i els testimonis d’aquestes escoles no fan altra cosa que arrelar-se a la realitat on hi treballen per la construcció de la nova societat. Tots tres centres participants en aquesta primera activitat organitzada per la Plataforma en defensa de l’ensenyament públic de l’Horta Sud i la Plataforma per l’ensenyament públic de Torrent, han posat de manifest les múltiples mentides i enganyifes de l’administració educativa valenciana. Unes enganyifes que no han fet més que enredar la troca al voltant d’unes reivindicacions justes de tots els centres en lluita i d’aquests tres exemples en particular.

La Plataforma denuncia la supressió de 182 aules arreu el País Valencià mentre s’adjudiquen augments indiscriminats a l’escola concertada i privada en detriment de l’ensenyament públic, gratuït i inclusiu, i les innombrables incongruències patides per les escoles en lluita arreu la geografia valenciana.

Igualment es denuncien les repercussions contra el valencià de l’arranjament escolar per a aquest curs i del Decret de Currículum de Primària, tots dos conseqüència dels atacs a la nostra llengua per part del Govern espanyol i de la Generalitat Valenciana.

Finalment, la Plataforma dóna suport a la vaga estudiantil convocada per a finalsd’octubre, així com a les mobilitzacions organitzades per la Plataforma per l’ensenyament públic del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa