Diari La Veu del País Valencià
Debats o protestes en la setmana d’Acció Global Contra el Deute
RedactaVeu / València

Es tracta, segons els organitzadors, d’una explotació que en l’estat compleix ja huit anys i que ha fet créixer pràcticament fins el 100% del PIB1 el deute públic, alhora que ha servit d’excusa per a desmantellar el precari estat de benestar que precedia a l’actual situació d’estafa-crisi en què ens veiem immerses.

“Davant la nova realitat política i social definida per la consolidació i la irrupció de diferents forces polítiques que advoquen obertament per a auditar el deute i reivindiquen, en un cas donat, no pagar allò considerat il•legítim, l’eix principal de debat d’aquesta setmana versarà sobre els possibles escenaris d’impagament; és a dir, quins són les possibilitats i implicacions tècniques de l’engegada real de polítiques concretes d’impagament del deute”, defensa la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute.

Programa de debats, xerrades i manifestacions

Les activitats programades per a aquest dilluns 13 d’octubre són dos debats en els programes “Radioflautas” (19h) de Ràdio Malva i “En construcció” (21.30h) de Ràdio Klara.

Per al dimarts 14 d’octubre està prevista una entrevista en el programa “Lliure directe” (12.30h) de Ràdio Klara i una xerrada -“Escenaris d’impagament del deute”- a càrrec de l’economista Carlos Sánchez Mate, professor en la UCM, president de ATTAC Madrid i membre de la PACD i de la Plataforma per la Nacionalització de les Caixes d’Estalvis. La xerrada tindrà lloc a Ca Revolta (C/ Santa Teresa, 10, València), a les 19h.

El dimecres 15 d’octubre, a les 19h, se celebrarà una Assemblea oberta de debat i reflexió també a Ca Revolta. I dijous 16 d’octubre, a les 19h, hi haurà una presentació de l’Observatori Ciutadà Municipal (OCM). El lloc: antic col•legi Villar Palasí de Benetússer (C/ Palleter, 9). L’organització a càrrec de assemblea 15M-Benetússer.

A més, la PACD estarà present en les mobilitzacions que hi haurà en tot l’estat – i també a València- el dissabte 11 d’octubre en contra del Tractat Transatlàntic de Lliure Comerç i Inversions entre Europa i EUA (TTIP), amb el qual es pretén novament donar carta de naturalesa a la degradació dels drets socials, civils i laborals, així com a la depredació del medi ambient.

Comparteix

Icona de pantalla completa