Diari La Veu del País Valencià
Fira Gastronòmica de l’Alcúdia, la fira per excel·lència
RedactaVeu / L’Alcúdia

Ha sigut una Fira excel·lent per la varietat i la qualitat dels productes, a la qual s’han incorporat, amb vocació de continuïtat, 18 nous productors artesans qualificats que estan introduint productes novells i excel·lents i que han aprofitat la Fira per presentar-los al públic que en definitiva és qui els ha de reconèixer.

Productes com els que duu l’Oleoteca La Chinata, Patés vegetals Fina, Cervesa artesana Spigha, paelles Amparín, Conservas Rueda, Associació de productors ecològics de la Ribera o l’empresa Ultradri, que elabora productes manufacturats a base de saladures, com el capellà torrat amb oli i escalivada de capellà, també ha vingut com en cada edició dels darrers 10 anys, la Pericana de Muro amb la seua oferta de tomaques seques, pericana i els seus productes elaborats que el públic de l’Alcúdia ja coneix i aprecia.

Tampoc no han faltat els productors de carn i embotits, com Galan, de Xalò, amb tota classe de sobrassades amb sabors especials, Embotits de la Serra de Mariola, d’Ontinyent i d’Utiel han completat l’oferta del País Valencià, i de les illes Balears s’han pogut tastar sobrassades i formatges, a més d’altres embotits menys coneguts per aquestes terres.

El formatge, a més del ja mencionat de les illes, també ha estat molt ben representat, amb els formatges de Catí, la Granja Rinya i els formatges manxegos de cabra del Paratge de Colmenar.

L’excel·lència en el servei també està present sempre a la Fira de l’Alcúdia, tant per part dels expositors com de la organització. Cada any s’intenta millorar les condicions per als visitants, enguany la novetat més important en aquest sentit ha estat la d’adequar un aparcament de 8.000 m2 per als vehicles al costat mateix, del recinte firal, millorant així els accessos i la comunicació.

L’excel·lent ubicació de la Fira d’atraccions al solar del final del parc de la fira, ha permès crear un enorme passeig que uneix totes les fires i ha beneficiat molt el trànsit de públic, que tot i ser molt nombrós, ha pogut tenir una continuïtat massiva i fluida de visitants i ha revitalitzat la zona de porrat.

Quant al número de visitants, si el dia 9 va marcar una fita, dissabte i diumenge varen desbordar totes les previsions, arribant a sobrepassar les 200.000 visites al llarg dels 5 dies de Fira.

Una magnífica tendència que la organització espera que continue l’any vinent, en el qual la Fira repetirà les dates d’enguany: del 8 al12 d’Octubre, amb tres festius, ja que el 9 d’0ctubre serà divendres i el 12 dilluns.

Comparteix

Icona de pantalla completa