Diari La Veu del País Valencià
Concentració davant La Fe per a demanar més seguretat davant l’èbola
Europa Press / València

Sobre aquest tema, la portaveu de la Junta de personal, Maria Àngels Gómez, ha assenyalat, davant els cursos de simulació que s’inicien hui, que “ens ha agafat desprvinguts perquè no s’esperava que l’èbola arribara.

Per açò, ha indicat que encara que ara des de Sanitat “estan posant els mitjans i cursos” ha criticat que la informació “no arriba a tothom” perquè hi ha molt de personal que “s’acaba de reincorporar al centre després de les vacances”. “Açò és un hospital molt gran on ha de passar molta gent per a informar-se”, ha indicat.

Sobre aquest tema, ha constatat que posar-se i llevar-se el vestit és una qüestió “molt complicada” i que “es necessita de molta cura per a no contagiar-se”.

L’hospital duplica l’espai de les habitacions d’aïllament

Els més de 700 professionals de l’Hospital La Fe de València de les especialitats i totes categories que puguen tenir un contacte directe amb un possible afectat d’èbola passaran per uns cursos de quatre hores en els quals a més de formació teòrica, aprendran a posar-se i llevar-se els vestits i realitzaran pràctiques amb un ninot intel·ligent programat per a reproduir les situacions més perilloses de contagi com són el maneig de pacient vomitat o defecat, preses de vies i intubació del pacient.

Així ho ha assenyalat aquest dilluns el gerent de l’Hospital la Fe, Melchor Hoyos, amb motiu del primer d’aquests cursos, qui ha destacat que ja s’han acabat les obres per a duplicar l’espai de les quatre habitacions d’aïllament perquè un segon professional puga vigilar la correcta retirada dels Equips de Protecció Individual, que s’han repartit entre tots els departaments i de totes les talles.

Comparteix

Icona de pantalla completa