Diari La Veu del País Valencià
La Flama del Correllengua 2014 arribà a Elx

RedactaVeu / Elx

Com en els darrers 19 anys, Acció Cultural del País Valencià-Casals Jaume I, ha organitzat el Correllengua coincidint amb l’entrada a la tardor. La nit del passat dimarts, a les 20:30 h, Arribava la Flama del Correllengua al saló de plens de l’Ajuntament d’Elx.

Segons fonts de l’organització, a l’entrada de l’ajuntament, es va produir un fet que va causar “lògicament malestar”, entre altres coses, per la “poca sensibilitat demostrada per la corporació municipal cap a les nostres senyes d’identitat”.

I és que van haver d’esperar una bona estona a l’alcaldessa o el regidor de cultura, els qual no van acudir puntuals a la seua cita amb “excuses a través del telèfon al protocol”. Finalment , l’alcaldessa va delegar en un altre regidor, ja que, segons casal Jaume I, “sembla ser que van dir: viu prop de l’ajuntament” i la flama del Correllengua va ser rebuda pel tinent d’alcalde d’Infraestructures i Ordenació Urbana, Vicente Granero. Des del Casal l’han felicitat pel seu parlament.

El saló de plens de l’ajuntament s’ocupà per complet. Entre els assistents, es trobaven diversos regidors i representants de partits polítics. L’acte començà amb un parlament d’Agustí Agulló (coordinador d’ACPV-Casal Jaume I d’Elx) i a continuació escoltaren un parlament “molt emotiu” de Fran Ferrer Badia (professor de l’IES Severo Ochoa).

Seguidament, es va poder gaudir de la lectura del manifest a càrrec dels jóvens de l’IES Severo Ochoa: Estela Monsalve, Islam Ammour, Lidia Ruiz, i Marina Cordoba i finalment el tinent d’alcalde Vicente Granero. Tot això acompanyats amb les dolçaines i els tabalets de la colla ‘El Cascabot’ d’Elx.

Hores abans, a les 21:00 h, el Casal Jaume I d’Elx s’omplí, amb l’assistència de nombroses persones que van poder gaudir de bona companyia i un àpat amb coca de la Baia.

Saranda i Sevaïl

Un dels moments àlgids es va viure amb el concert acústic a càrrec del grup musical il•licità “Saranda i Sevaïl”, música mediterrània cantada en la nostra llengua. Els organitzadors han agraït que hagen triat el Casal d’Elx per fer la seua primera presentació oficial com a grup.

Saranda i SevaÍl són un grup musical creat l’any 2014 a la ciutat d’Elx, Baix Vinalopó, País Valencià. Des del Casal, sotenen que cal recolzar grupts com aquest ja que “entre tots hem aconseguit normalitzar i crear una escena musical en català que cada dia guanya en seguidors i en qualitat, tenim la sort que el nostre país s’ha nodrit de talent i imaginació”.

“Tenim una escena creativa en aquests moments –assegura Casal Jaume I d’Elx- que ja els agradaria en molts països, tenim estils i grups per a tots els gustos i és obvi que la qualitat en les propostes només ha fet que anar endavant malgrat les traves”.

Una flama participativa

La Flama de la Llengua és una campanya de promoció i sensibilització per la llengua on el principal objectiu és la participació de la gent. El Correllengua està farcit de diferents actes lúdics culturals que van des d’obres de teatre infantil a concerts per al jovent, passant per sopars populars, monòlegs i xerrades.

La XIX edició del Correllengua al País Valencià ret homenatge a els poetes Joan Roís de Corella i Joan Vinyoli, dues de les més importants figures de la nostra cultura i literatura de les quals aquest 2014 en celebren l’any.

Comparteix

Icona de pantalla completa