Diari La Veu del País Valencià
Mas decideix no fer la consulta del 9-N

www.directe.cat

Finalitza la tercera cimera de partits sense acord, el Govern català decideix no fer la consulta per les traves del govern espanyol i demà el president a les 10 del matí farà una proposta.

Un cop finalitzada la cimera ERC ha emès un comunicat on aposta clarament per la DUI de la manera més immediata, malgrat tot, donarà suport a la proposta “imposada” pel president Mas per tal d’aprofitar tots els mecanismes per explicar com de poc democràtic és el govern espanyol.

Comunicat d’ERC a favor d’una DUI

1-El Govern espanyol ha posat tota mena de trabes per impedir que els catalans poguem votar el 9N.

2-El Govern català -havent rebutjat reiteradament l’entrada d’ERC al Govern per blindar la consulta-, renuncia a aquesta i ens imposa un nou escenari que en cap cas hem pactat: un procés participatiu.

3-Tot i així ajudarem el Govern perquè hem d’aprofitar totes i cadascuna de les oportunitats per demostrar el caràcter i actitud dl Govern espanyol.

4-En cap cas aquest procés participatiu substitueix la consulta. Per això, davant la impossibilitat de fer-la per l’oposició del govern espanyol i la renúncia del govern català, advertim que només hi ha un camí: un Parlament que faci una Declaració d’Independència immediata i l’obertura d’un procés constituent.

La @CUPnacional convoca una assemblea oberta informativa ara les 23.30h a Plaça Sant Jaume de Barcelona

La CUP ha reunit aquesta nit el seu consell polític per avaluar el resultat de la cimera que han mantingut Govern i partits proconsulta al Palau de Pedralbes. El consell polític i els tres diputats al Parlament es dirigeixen a la plaça de Sant Jaume per celebrar una assemblea oberta a tot els ciutadans que vulguin participar on analitzaran la situació. Tots els participants en la trobada excepte ICV-EUiA han defugit la premsa i han optat per sortir per una porta diferent a la que custodiaven els periodistas.

Comparteix

Icona de pantalla completa