Diari La Veu del País Valencià
‘Què ens passa, valencians!? al Casal Jaume I d’Elx
RedactaVeu / Elx

Alina Moser, és una xica alemanya, originària de Frankfurt, que, amb una bicicleta, pedaleja per tot el País Valencià, de nord a sud, per saber si s’hi pot viure només en valencià.

Alina s’interessa per saber quins mitjans de comunicació trobem escrits en valencià, la situació de la llengua a l’escola i l’estat de la cultura i de la música, l’ús i model de valencià en la política…i per saber-ho, passarà per Vinaròs, València, Sueca, Alcoi o Elx, entre altres poblacions, per parlar d’una banda amb la gent que es troba durant el seu periple per terres valencianes com també amb aquelles altres persones amb qui ja ha quedat prèviament, com el doctor en psicologia Ferran Suay, els cantants Miquel Gil i Xavi Sarrià (d’Obrint Pas), el presentador i actor Eugeni Alemany, els coordinador i director de La Veu, Moisès Vizcaino i Xavi Pérez, el president del Comité d’Empresa de RTVV Vicent Mifsud o Joan-Carles Martí, expresident d’El Tempir, escriptor i activista del sud.

Podem viure en valencià a casa nostra? Quins són els clarobscurs que presenta la situació lingüística del valencià? Quins diaris existeixen al País Valencià en valencià? Per obtenir les respostes caldrà assistir a la presentació del documental “Què ens passa, valencians!?”, que organitza El Tempir amb la col•laboració del Casal Jaume I d’Elx, el pròxim 16 d’octubre, a les 20.30 h, al mateix Casal.

Hi intervindran Josep Enric Escribano, president d’El Tempir, i el director del documentari David Valls. Més info en aquest enllaç.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa