Diari La Veu del País Valencià
Sondeig del PP: Perd la majoria absoluta i Podem tercera força al PV

ACN / José Soler / València.

El PP perdria la majoria absoluta al País Valencià segons una enquesta interna dels populars que han avançat aquest dimecres alguns diaris valencians. Segons aquestes dades, el PP de Fabra perdria entre 12 i 14 escons, però continuarien essent la força més votada amb 41-43 diputats (36%). La segona força política seria el PSPV-PSOE, que perdria 10 escons, i se situaria entre els 22-23 (20%). Molt a prop quedaria Podem, amb un 16,3% dels vots i 18-20 escons. La coalició Compromís augmentaria en 4 els seus diputats i n’obtindria 10 (10,3%). Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) quedaria amb 5-6 diputats (5,6%). El sondeig deixa fora UPyD amb un 3,6% del vot.

Amb aquest escenari, el PP no podria pactar amb cap força política i deixaria unes Corts Valencianes amb majoria d’esquerres. La majoria absoluta de les forces polítiques a l’esquerra dels populars, tan sols seria possible amb un pacte entre PSPV-PSOE, Podem, Compromís i EUPV, que sumarien més de 55 diputats per obtenir la majoria a la cambra i pactar un govern a la Generalitat Valenciana.

L’enquesta millora les perspectives del PP en relació a la publicada pel diari El País amb motiu de la festivitat del 9 d’octubre. A diferència d’aquesta, el PP ara obtindria un millor resultat ja que El País pronostica 32 escons, pels 41-43 del sondeig que es publica aquest dimecres.

Així mateix, la davallada del PSPV-PSOE és superior en l’enquesta dels populars, que li atorguen 22-23 escons, pels 29 que pronostica El País. On les dades són coincidents són en què Podem seria la tercera força amb una forquilla semblant en les dues enquestes, 18-20 i 17.

L’enquesta del 9 d’octubre situava Compromís amb 14 escons, pels 10 que li atorga el PP; Esquerra Unida del País Valencià obté igualment pitjor resultat en l’enquesta dels populars, ja que la situen entre 5-6 representants, pels 7 que li atorgava El País. En ambdues mostres, UPyD queda fora del parlament valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa