Diari La Veu del País Valencià
Vaga d’Estudiants del 21 al 23 contra les perjudicials polítiques del PP
RedactaVeu / València

El Sindicat d’Estudiants i la Federació d’Ensenyament van mantenir el passat dimecres una reunió per unir esforços en la crida a la mobilització de tota la comunitat educativa en la defensa del dret a l’educació.

Les dues organitzacions sindicals van coincidir en el diagnòstic que la LOMQE, les retallades en inversió educativa i, més en general, les polítiques educatives del PP “estan sent altament perjudicials per a la salut educativa de la societat”.

“La política de segregació social que suposa la imposició de la LOMQE, la disminució de la qualitat de l’atenció educativa, les dificultats per a l’accés a la Universitat, la reducció en l’accés a menjador i transport escolar, la pèrdua de l’accés a l’ensenyament en valencià i la pèrdua del caràcter laic de l’educació pública” són algunes de les conseqüències negatives que tindrà l’aplicació de les polítiques educatives del partit en el govern autonòmic i també estatal, segons FE CCOO PV.

Vaga del 21 al 23 d’octubre i mobilització el 23

Per aquestos motius, els propers dies 21, 22 i 23 d’octubre el Sindicat d’Estudiants ha convocat una vaga “per protestar contra la LOMQE i contra les retallades en educació”.

Des de la FE CCOO PV han donat suport a aquesta mobilització i asseguren que “estem promovent una manifestació unitària per a la vesprada del dijous dia 23 perquè la comunitat educativa del País Valencià de nou isca al carrer a demostrar el seu rebuig a aquestes polítiques educatives del Partit Popular que estan atemptant contra el dret a l’educació de tota la ciutadania”.

Així mateix, la FE CCOO PV ha mostrat la seua solidaritat amb el portaveu del Sindicat d’Estudiants a Màlaga que fou víctima d’una agressió per part de grups d’ideologia feixista i ha subscrit com a organització la petició a la Subdelegació de Govern d’eixe territori “perquè aturen les agressions de caire feixista i impedisquen l’organització d’agrupacions que atempten en la seua ideologia contra el respecte als drets de tota la ciutadania”.

En la mateixa línia, la Federació d’Ensenyament fa una crida a l’afiliació de CCOO PV i a totes les treballadores i treballadors de l’ensenyament valencià a mostrar la seua solidaritat amb Rubén Fernández i subscriure la mateixa petició.

Comparteix

Icona de pantalla completa