Diari La Veu del País Valencià
La jutge processa dos exalcaldes del PP d’Oriola en la causa de les escombraries

Europa Press / Oriola.

El jutjat de Primera Instància número 3 d’Oriola (Baix Segura) ha obert un procediment abreujat i ha processat 35 persones en la causa que ha investigat suposades irregularitats en la tramitació i adjudicació del servei de recollida i tractament de residus sòlids urbans convocat per l’ajuntament oriolà, dins el ‘cas Brugal’.

En la interlocutòria, la jutge veu indicis dels delictes de suborn, prevaricació, negociació prohibida, frau, coaccions i tràfic d’influències, entre d’altres.

Entre els processaments estan els exalcaldes d’Oriola del PP Mónica Lorente i José Manuel Medina i l’empresari Àngel Fenoll, que va ser qui va aportar a Fiscalia Anticorrupció una sèrie de converses en les quals s’abordava el concurs públic per a aconseguir un contracte de 8,5 milions d’euros, que van permetre obrir la recerca.

En dita resolució, amb data d’aquest dimecres, la jutge sobreseu provisionalment la causa per a altres deu persones que havien sigut imputades, entre elles alguns regidors.

A partir d’ara s’obri un termini de 30 dies perquè les parts acusadores i la Fiscalia insten a l’obertura de judici oral o en defecte d’açò al sobreseïment de les actuacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa