Diari La Veu del País Valencià
Aitex i TAG Enginyers desenvolupen un sistema intel·ligent de seguretat laboral
Europa Press / València

Aquest nou sistema es presenta en el marc d’unes jornades organitzades per la Unió Sindical Obrera (USO) sobre salut laboral i medi ambient que se celebren a Madrid, amb l’Associació d’Empreses d’Equips de Protecció Personal (Asepal).

Segons dades oferides per l’Institut Nacional de Seguretat i Higiene, a la feina un 46% dels accidents laborals es produeixen per distraccions, badades o falta d’atenció.

Sobre la base del 100% de treballadors que, segons aquest estudi, han de portar obligatòriament equips de protecció, en més d’un 80% dels casos no existeix al centre de treball cap mitjà per a controlar que s’estan utilitzant les mesures correctes.

El nou dispositiu desenvolupat per Aitex i TAG Enginyers anomenat ‘Sistema Automàtic de control d’ús d’Equips de Protecció Individual EPI amb tecnologia RFID’, dota d’intel·ligència els equips de protecció individual, la qual cosa, permet verificar el seu correcte ús, evitar pèrdues en l’empresa, controlar l’accés a zones restringides i actuar davant situacions de risc per al treballador.

Aquest sistema revolucionari és molt versàtil, ja que també permet aplicar aquestos dispositius a qualsevol maquinària perillosa o en moviment, evitant el risc d’accident.

Comparteix

Icona de pantalla completa