Diari La Veu del País Valencià
Acomiaden el cap de seguretat de Fabra per la caça del ‘talp’
ACN / València

Durant la seua compareixença, Santamaría ha detallat que l’instructor de l’expedient va acordar l’obertura d’una informació reservada. El conseller ha explicat, a més, que l’expedient consta de 13 documents i s’ha entrevistat 10 persones. 



Així mateix, ha dit que, en relació amb les filtracions de documents de la Generalitat, “no existia investigació policial alguna”. En aquest sentit, ha afegit que l’expedient constata que el 22 de juliol es va produir una entrevista entre l’inspector en cap responsable de seguretat de Presidència i l’assessor de premsa del vicepresident a la comissaria de Pont de Fusta. Els interrogatoris van continuar a l’endemà, segons l’expedient.



”Està documentalment constatat que les entrevistes van ser a iniciativa individual dins de l’àmbit del que ell entenia com de pròpia responsabilitat com a cap de seguretat de Presidència”, ha remarcat. 



L’assessor ha indicat que es va sentir fortament pressionat per part l’inspector en cap per obtenir la seua col·laboració, ha explicat el conseller, que ha conclòs que “les dues versions no han pogut ser contrastades més enllà de les pròpies declaracions dels afectats sense que s’aporte dada o prova que poguera corroborar la situació de pressió que cita l’assessor de premsa”.



Filtracions 



A finals de 2013, una sèrie de filtracions de documents públics de la Generalitat Valenciana van arribar als mitjans de comunicació. Entre aquestes filtracions es troba la publicació per part d’un mitjà de factures signades per la secretària autonòmica d’organització, coordinació i relacions institucionals, Esther Pastor, per la compra d’aliments amb càrrec a la Generalitat. Així mateix, també es va conèixer que Fabra pagava un entrenador personal per a un curs de lideratge i entrenament d’habilitats personals.

Comparteix

Icona de pantalla completa