Diari La Veu del País Valencià
Signes acusa Bonig de voler acabar amb el CEAM en tres anys
RedactaVeu / València

El portaveu d’Infraestructures i Medi ambient del PSPV a Les Corts, Francesc Signes, ha acusat la consellera Isabel Bonig de ‘intentar acabar’ amb el Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM) i ha advertit de la ‘molt probable desaparició d’aquest centre pioner en tres anys’.

Signes ha lamentat que ahir s’iniciaren les negociacions per a un segon ERE en aquest ens que afectarà entre 15 i 20 treballadors més, dels quals el 98% seran investigadors.

Cal recordar que el CEAM, que va ser creat el 1991, ha vist com s’ha reduït el nombre de treballadors de 104 a 48 en tal sols tres anys – el passat mes d’abril va executar un ERE que va afectar 15 persones – i, a més, la inversió del Consell s’ha anat reduint progressivament fins a deixar-lo quasi sense subvencions per a poder seguir amb les seues activitats.

Així, Signes ha denunciat: ‘La consignació pressupostària ha passat d’1,9 milions el 2008 a 861.000 euros el 2013 i en tres anys s’ha produït una disminució del 70% de la inversió, a la qual cosa cal afegir el deute històric que arrossega la Generalitat amb el CEAM i que ascendeix a 1,2 milions d’euros’.

CEAM València

Una situació que afecta directament l’activitat que es realitza en el centre, unes recerques que, segons ha advertit Signes, ‘són pioneres a Europa i també al món, ja que, es considera el CEAM com un emblema a nivell mediambiental’.

De fet, ha explicat que ‘ha mantingut una presència constant en tots els fòrums europeus, tant en meteorologia com en l’àmbit forestal, i en tots ells ha jugat un paper fonamental per al País Valencià’. Per açò, ha afegit, ‘la reducció d’ajudes per a aquest centre és encara més greu en un any en què els incendis han arrasat més de 70.000 hectàrees de les nostres muntanyes’.

Comparteix

Icona de pantalla completa