Diari La Veu del País Valencià
Una autopista elèctrica entre Almassora i Morella amb torres de 70 metres
RedactaVeu / Madrid

Torres de 70 metres d’altura que creuaran 17 termes municipals des d’Almassora a Morella. Es tracta d’una línia de molt alta tensió (MAT) amb més de 30 metres d’envergadura, amb tallafocs de 50 metres i una distància entre les torres de 450 metres.

Per açò, el diputat de Compromís-Equo, Joan Baldoví, pregunta al Govern quines mesures pensa adoptar per a assegurar la no afecció a les zones LIC, ZEPA o les espècies de fauna amenaçades.

El traçat afecta llocs emblemàtics de gran interès mediambiental, travessant zones poblades, sense respectar la distància mínima de seguretat entre torre i torre.

Fredes

La línia discorre, en part, pel LIC Alt Maestrat Castelló i podria afectar al riu Bergantes i la ZEPA de L’Alt Maestrat, Tinença de Benifassà, Turmell i Vallivana, zones incloses a la Xarxa Natura 2000. Afectaria també a zones de pas d’aus migratòries o a hàbitats de l’espècie àguila cuabarrada, una de les més amenaçades en tot Europa.

Segons Joan Baldoví les autopistes elèctriques no són línies de distribució d’energia, per a donar servei a llars i empreses, sinó que serveixen ‘per a vendre excedents d’electricitat, connectant els mercats elèctrics europeus amb el nord d’Àfrica’.

>

Els camins de la calma La tinença de Benifassà RTVE es

Comparteix

Icona de pantalla completa