Diari La Veu del País Valencià
El PP torna a negar la unitat de la llengua…ni AVL, ni Universitats, ni RAE
ACN / RedactaVeu / València

La consellera ha dit que el seu govern no comparteix la definició del valencià com a “varietat del català” i en aquest sentit ha recordat que ja va expressar en persona el seu malestar al director de la RAE. Català ha remarcat la necessitat que la RAE respecte l’estatut dels valencians i l’entitat i singularitat del valencià i, en aquest sentit, ha dit que el govern de Fabra insistirà en aquesta reclamació.

La portaveu del govern valencià, també consellera d’Educació, Cultura i Esport, ha respost d’aquesta manera a les preguntes dels mitjans sobre aquesta qüestió en la roda de premsa posterior al ple del Consell d’aquest divendres. 



Català ha dit que la postura del govern de Fabra és “ferma” i ha reiterat “la petició que es respecte el nostre estatut d’autonomia”. En qualsevol cas, la consellera ha recordat que la RAE és una institució privada que fa un diccionari “i nosaltres no tenim cap element sobre una institució privada, a l’igual que sobre cap altra publicació”. 



La portaveu ha dit que la tasca del govern valencià és insistir en la reclamació i “defensar l’entitat del valencià, la singularitat de la nostra llengua en base al nostre estatut”. 



En aquest diccionari la llengua que es parla al País Valencià es defineix com a “varietat del català que s’usa en gran part de l’antic Regne de València i que se sent allà comunament com a llengua pròpia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa