Diari La Veu del País Valencià
EUPV demana al Consell que intervinga i evite la vaga de fam de Dolores Carrasquilla
RedactaVeu – Europa Press / València

La diputada d’EUPV en les Corts Valencianes, Esther López Barceló, ha registrat una pregunta oral per a demanar explicacions sobre les gestions que hauria de fer la Conselleria arran l’amenaça d’iniciar una vaga de fam per part de Dolores Carrasquilla, una dependent que necessita cadira de rodes.

ʺJa en el curt espai de temps que duu Sánchez Zaplana de consellera, ha hagut d’enfrontar-se a tres convocatòries de vagues de fam i és intolerable que la Conselleria actue a colp de protesta social en compte d’abordar de forma integral les deficiències i els durs atacs a la universalitat dels drets socials, que en matèria de dependència i discapacitat, s’estan duent a terme pel Consellʺ, ha declarat López Barceló que ha posat els exemples del copagament farmacèutic dels discapacitats i dels dependents.

López Barceló preguntarà a la consellera per les mesures que ha pres en relació a aquest cas. Per a López Barceló, ʺdavant una situació d’extrema necessitat com aquesta és intolerable que la Conselleria es mantinga de braços creuatsʺ.

María Dolores Carrasquilla es va encadenar ahir al costat del Palau de la Generalitat per a reclamar les ajudes a la dependència i amenaça amb iniciar una vaga de fam dilluns que ve, que està disposada a portar “fins a l’últim sospir”, si no obté resposta de l’administració perquè se li reconega el grau de ‘gran invalidesa’ i les prestacions que comporta.

Carrasquilla ha iniciat així una protesta perquè, segons ha explicat, la Generalitat Valenciana li va reduir en 2011 el grau de la dependència a la “invalidesa absoluta”, quan a Catalunya tenia reconegut el grau de “gran invalidesa”.

Amb aquest nou grau, se li rebaixa prop de 300 euros mensuals la seua prestació per la dependència, per la qual cosa passarà a percebre una mica menys de 700 euros. Amb aquests diners, ha apuntat, ʺha de mantenir a dos fills de 18 i 21 anys i a la parella d’un d’ells, de 20 anysʺ.

Comparteix

Icona de pantalla completa