Diari La Veu del País Valencià
LA VEU va presentar el seu projecte de diari digital al Casal Arrancapins

RedactaVeu / València.

En un acte celebrat divendres passat al Casal Arrancapins de València el coordinador de la VEU, Moisès Vizcaino, va exposar el projecte del diari digital i la seua trajectòria durant els quasi dos anys d’existència. Vizcaino va explicar el sentit que té el diari per a la societat valenciana, com és la vertebració del País Valencià o contribuir al canvi social. També va incidir en aspectes com l’exclusivitat, la connexitat, la pluralitat i la dignitat.

Després es va passar al tema del finançament. En aquest sentit va assenyalar que el diari “es consolidarà si la societat valenciana contribueix econòmicament i dóna suport. Volem que molts valencians aporten una mínima quantitat”.

Durant l’acte també va intervenir el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, que va exposar el projecte Voluntariat pel Valencià. És el servei d’Escola Valenciana que vol crear nous parlants en valencià sense classes teòriques ni exàmens. A més, és un servei totalment gratuït. És tracta de posar en contacte una persona valencianoparlant amb una altra que vol aprendre a parlar fluidament la nostra llengua. El resultat són les “parelles lingüístiques”, formades per un voluntari/a i un aprenent que queden una hora a la setmana, durant 10 setmanes, per conversar en valencià.

Finalment és va projectar la pel·lícula Els Mestres de la República, guanyadora del Goya 2014 al millor llarg documental.

Comparteix

Icona de pantalla completa