La Veu mira amb optimisme cap al futur. Consell de Seguiment

El segon Consell de seguiment de La Veu del País Valencià referma la consolidació del projecte i la seua aposta com a plataforma pel canvi social. Josep Lluís Albinyana encoratja el mitjà a seguir treballant per la construcció del País
19 octubre 2014 01:00h
Laura Villaplana / Antella
 
Optimisme, germanor i confluències es varen aplegar ahir al segon Consell de seguiment de La Veu del País Valencià, reunit a la localitat d’Antella (Ribera Alta). El mitjà, que al gener celebrarà els seus dos anys d’existència, va constatar la consolidació del projecte mediàtic, el qual avança amb pas ferm en la creació d’un espai entre els mitjans de comunicació del País, fet palesa amb l’increment exponencial del nombre de lectors en els darrers mesos.

Aspectes com els principis rectors del mitjà, l’organització interna, la viabilitat econòmica, l’impacte mediàtic, els nous projectes associats o la difusió territorial varen ser alguns dels elements que varen guiar el debat al voltant dels reptes de futur del mitjà.


Moisès Vizcaino
Moisés Vizcaino, coordinador de La Veu, va destacar que “el rigor, la qualitat, la investigació i la denúncia han de ser les bases per fer un bon periòdic” i va afegir que “allò fonamental de La Veu és la transcendència, ja que vol ser una aposta ferma pel canvi social, contribuir a un moviment transversal fort per la dignitat de les persones i del País”.
 

Moisès Vizcaino i Joan Puig.
A continuació, el director de la Veu, Xavier Pérez, va fer balanç dels quasi dos anys d'existència del mitjà i es va comprometre a seguir treballant per a aconseguir el canvi social i polític al País Valencià.

Pel que fa a la situació econòmica del projecte, es va incidir en la importància de seguir ampliant els agermanaments, el mecenatge i els patrocinis a La Veu per tal de poder consolidar la viabilitat econòmica del mitjà.
 

La segona part de la trobada va estar marcada per l’acte de reconeixement a Josep Lluís Albinyana i Olmos, primer President del Consell Preautonòmic entre 1978 i 1979, durant la transició democràtica. Albinyana, definit com “home que pertany al poble” per Amàlia Garrigós, encarregada de la presentació, va desbordar optimisme en la seua intervenció sobre els reptes de futur que afronta el País i sobre els moments històrics decisius que varen marcar la construcció i l’actual realitat.


Albinyana va explicar que va ser amb el pas del temps que va entendre la transició democràtica com “un frau, un moment més mogut pel desig que per l’encert”. Així com també va destacar “la pressió exercida en aquell moment decisiu pel poder dels bancs, l’ambaixada americana i les borses europees, i no per l’amenaça militar, excusa emprada pels polítics mediocres”.
 

En aquest sentit, va llençar un missatge optimista ja que creu que la misèria sembrada en aquell moment per la subordinació de la política a l’economia es pot transformar: “Calen decisions polítiques per dominar una economia parasitària que ara ens domina”.


En la seua intervenció, Albinyana va fer també un repàs als trets identitaris que creu que cal reforçar com a poble valencià. Un cant al pacifisme, la igualtat, l’ecologia i les classes treballadores que varen unir memòria i present en una crida pel canvi social al País Valencià.


A l’acte també estaven presents l’alcaldessa d’Antella, el regidor de Cultura, Joan Camp de Tirabol produccions- empresa proveïdora de La Veu- i Joan Puig del diari germà directe.cat.
 

Consell de Seguiment de La Veu 
 
next