Diari La Veu del País Valencià
Marga Sanz s’enfrontarà a Ignacio Blanco en les primàries de EUPV
Europa Press / València

Segons ha explicat Sanz, ha pres aquesta decisió després que el dijous es descartara “quasi al 90%” la possibilitat d’acord per formar una llista unitària que integrara les diferents sensibilitats de la formació.

Així, malgrat haver esgotat “fins l’últim moment” per aconseguir aqueixa llista unitària, no ha sigut possible. Segons ha recordat, ella mateixa va posar sobre la taula que “no competiria si hi havia acord en les llistes, donant suport a la capçalera de cartell per a Ignacio Blanco i retrocedint”, encara que des del sector independent “no han valorat aqueixa possibilitat”.

Per açò, ha realitzat una “reflexió personal i col·lectiva”, juntament amb diversos grups que conformen “la pluralitat d’EUPV”, i ha pres la decisió de presentar-se a les primàries.

Sanz ha assegurat que concorrerà “amb ànim, amb força i amb il·lusió” al procés, que ha qualificat com “molt important” atès que s’obri la possibilitat en les pròximes eleccions de poder “derrotar al PP i que isca de la Generalitat”. La dirigent ha recalcat que les primàries són “un exemple de participació democràtica i compromís amb la societat”.

Segons que ha informat EUPV a través d’una nota de premsa, les candidatures de Blanco i Sanz han estat les dues úniques que s’han rebut per a les primàries obertes a la militància i simpatitzants que la formació celebrarà el pròxim 8 de novembre. L’executiva d’EUPV es reunirà aquest dilluns al vespre per proclamar les candidatures una vegada comprovats els avals.

Els militants i simpatitzants tenen fins al 31 d’octubre per inscriure’s en el procés de primàries d’Esquerra Unida del País Valencià.

Paral·lelament a les candidatures de Sanz i Blanco, s’han presentat les respectives llistes d’ambdós per la circumscripció de València, tres llistes per Alacant, encapçalades per Esther López Barceló, David Rodríguez i Elisa Aleix Pérez, i dues per Castelló, encapçalades per Jesús Monleón i per Fani Rubert.

Comparteix

Icona de pantalla completa